Hlavní obsah

Casanova procitne v říši přízraků v průběhu Hradozámecké noci na zámku Duchcov

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Událost sezóny na zámku Duchcov se chystá u příležitosti Hradozámecké noci v sobotu 30. srpna. Svůdník a dobrodruh Giacomo Casanova popustí uzdu své obrazotvornosti a uvede návštěvníky do říše svých přízraků. Valdštejnský sál navíc roztančí duchové a nadpřirozené bytosti z oživlé minulosti.

Foto: Marian Hochel

Casanova v říši přízraků

Článek

Od 20 do 22 hodin budou mimořádně a vůbec poprvé zpřístupněna zámecká sklepení pod biliárovým křídlem zámku, ve kterých budou návštěvníci moci ochutnat výtečná vína a zažít mnoho nečekaných dobrodružství.

Hudebně-taneční program pod názvem Tanec duchů na hlavním sále od 19 hodin a navazující oživené prohlídky tajuplně nasvíceného zámku pod názvem Zámek plný přízraků ve 20 a 21 hodin pořádá správa zámku Duchcov ve spolupráci s Kulturním centrem Duchcov, sólisty Severočeského divadla a Divadlem V Pytli. Celá akce dostala příznačný název Casanova v říši přízraků a na zámku je vůbec první akcí svého druhu.

V roli Giacoma Casanovy se v rámci oživených prohlídek představí neodolatelný Petr Stolař, principál Divadla V Pytli. Autorem taneční produkce ve Valdštejnském sále je sólista Severočeského divadla v Ústí nad Labem, baletní mistr a držitel prestižní ceny Thálie Vladimír Gončarov.

Zájemcům doporučujeme rezervaci předem na tel. č. 417835301 denně kromě pondělí od 10 do 17 hodin, rezervované vstupenky je nutné vyzvednout v pokladně zámku nejpozději 30 minut před konáním příslušné akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám