Hlavní obsah

Casanova připravuje na zámku Duchcov překvapení pro děti

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Casanova dětem – tak se jmenuje speciální zážitkový program pro děti z 1. stupně základních škol, které mohou zavítat na zámek Duchcov v doprovodu učitelek během třetího květnového týdne.

Foto: Marian Hochel

Casanova dětem - speciální zážitkový a edukační program pro děti na zámku Duchcov

Článek

Prohlídky pro děti budou opět zaměřeny na rozvoj poznávacích a tvůrčích dovedností, jež budou rozvíjeny v historických interiérech oživlého šlechtického sídla.

Děti se tak na zámku setkají nejen s Casanovou, kterého ztvární osvědčený představitel této role Petr Stolař z Divadla V Pytli, ale i s dalšími postavami z dávné zámecké historie, se kterými se obeznámí zábavnou formou. I tentokrát bude připravena zámecká společnost, hádanky, škola tance, scénky a mnoho dalších překvapení.

V rámci prohlídek se děti podívají do Valdštejnského sálu, Biliárového křídla zámku s nově odkrytými a restaurovanými výmalbami a budou moci nahlédnout i do zámeckého sklepení.

Program lze využít v rámci výuky vlastivědy, dějepisu, výtvarné či pohybové výchovy na prvním stupni základních škol. Po prohlídce zámeckých expozic děti mohou pokračovat do zámecké Galerie Giacomo, ve které si mohou prohlédnout výstavu panenek a oblečků pro panenky Háčkovaný svět.

Oživené prohlídky pro děti z 1. stupně ZŠ pořádá správa zámku Duchcov s Divadlem V Pytli od 19. do 22. května vždy od 8:15 do 12:00 hodin, délka jedné prohlídky je 40 minut. Rezervace prohlídek je nutná předem. Záběry z již proběhlých oživených prohlídek pro nejmenší, které se konaly v únoru, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na oficiálním profilu zámku Duchcov na Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám