Hlavní obsah

Casanova na zámku Duchcov připravuje bohatý program pro školáky a předškoláky

Novinky, Marian Hochel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Příroda se pomalu probouzí ze zimního spánku a vše kolem už se chystá vykouknout, jestli to jaro skutečně začíná. U nás na zámku se ale nic samo neprobudí. A už vůbec samo nevykoukne! K tomu je potřeba služebnictvo, hodně sil a především první návštěvníky," vzkazuje Casanova prvním zájemcům.

Foto: Tomáš Znojemský

Casanova školy volá na zámek Duchcov

Článek

„Kdo by chtěl patřit mezi první návštěvníky zámku a zažít skutečné zámecké vstávání a odemykání, ten má jedinečnou možnost. Brány a dveře a vrátka a šuplata a truhlice zámku se po dlouhém spánku opět otevírají. I já vstanu a rád Vás zámkem provedu. Váš opět o rok starší Giacomo,” uvedl slavný dobrodruh a hraběcí knihovník Casanova v podání Petra Stolaře z Divadla V Pytli.

Sice je Giacomovi opět o rok více, rovněž stále více se těší na malé návštěvníky, které bude moci letos lecčemu přiučit a povyprávět jim veselé historky ze svých cest. Správa zámku Duchcov a Divadlo V Pytli připravují na květen zcela nové oživené prohlídky zámku pro školáky a předškoláky.

Prohlídky pro mateřské školy a první stupeň základních škol se budou konat vždy v úterý a ve středu 10. a 11. května, 17. a 18. května, a 24. května; prohlídky pro druhý stupeň základních škol a střední školy se uskuteční ve dnech 21. a 22. června 2016.

Oživené prohlídky pro děti a mládež se budou konat vždy od 8:30 do 13:00 hodin, délka jedné prohlídky je 80 minut. Rezervace prohlídek je nutná předem na telefonním čísle 417 835 301. Záběry z oživených prohlídek pro děti, které se na zámku konaly v loňském roce, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na oficiálním profilu zámku Duchcov na Facebooku.

Správa zámku rovněž vyhlásila výtvarnou soutěž pro děti, které rády malují, na téma Pověsti z hradů, zámků a podzámčí. Soutěž trvá do pátku 15. dubna a je určena pro děti mateřských škol a prvního i druhého stupně základních a uměleckých škol.

Soutěžní výkresy budou vystaveny v zámecké Galerii Giacomo, ve které se bude od 1. května do 31. srpna konat výstava panenek a háčkovaných oblečků pro panenky, navazující na loňský ročník, tentokrát na téma pověstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám