Hlavní obsah

Cantica laetitia před odjezdem na festival do Bosny zazpívá ve Zlíně Vivaldiho Glorii D-dur 

Novinky, Sabina Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný komorní sbor Cantica laetitia ze Zlína se chystá na sborovou soutěž do Bosny a Hercegoviny, která se koná 8. a 9. května v Prijedoru.

Foto: foto archiv sboru

Sbor Cantica laetitia v roce 2013 na 50. ročníku festivalu Internationaler Chorwettbewerb v rakouském Spittalu.

Článek

Ještě před odjezdem sbor zazpívá pod vedením sbormistra Josefa Surovíka 2. května v 19 hodin v kostele sv. Filipa a Jakuba ve Zlíně. Na programu koncertu, který pořádá Římskokatolická farnost sv. Filipa a Jakuba ve Zlíně, zazní mimo jiné i divácky velmi oblíbená Gloria D-dur Antonia Vivaldiho.

Vokálně instrumentální dílo mistra italského baroka sbor uvede za doprovodu členů Filharmonie Bohuslava Martinů. Posluchači se mohou těšit i na skladby Zefiro torna Claudia Monteverdiho, Anoj pusej dunojelio Vaclovase Augustinase, Hodie Christus natus est Terezy Surovíkové a další hudební díla, která uslyší i diváci a odborná porota 15. ročníku Mezinárodního sborového festivalu v Prijedoru.

Členové sboru Cantica laetitia zkouší každý pátek. V polovině dubna proběhlo i třídenní soustředění. Vzhledem k blížící se účasti na soutěžním festivalu v Prijedoru s názvem „Zlatna vila“ je proces zkoušení obtížnější.

„Příprava se liší v náročnosti nastudování jednotlivých skladeb, které hodnotí odborná porota. V tom je největší rozdíl od klasického publika,“ objasnil sbormistr sboru Josef Surovík. Mezinárodní výběrové sborové soutěže v Bosně a Hercegovině se letos zúčastní celkem devět sborů. 

V loňském roce zlínský sbor celkově zvítězil na Mezinárodním festivalu akademických pěveckých sborů „IFAS“ v Pardubicích a získal 2. cenu na 26. ročníku výběrové soutěže Béla Bartók Choir Competition v maďarském Debrecenu, přičemž první cena nebyla udělena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám