Hlavní obsah

Café Evropa v Pardubicích: diskuse se zaměří na euro

Novinky, Vanda Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diskusní formát Café Evropa navštěvuje regiony, 6. prosince proběhne setkání v Pardubicích. Pozornost bude zaměřená na zavedení eura.

Foto: Vanda Vaníčková

Café Evropa vyráží do regionů České republiky; logo.

Článek

Ve středu 6. prosince proběhne v Pardubicích setkání v rámci formátu debat Café Evropa v regionech, které pořádá Evropská komise v ČR a EUROPEUM Institute for European Policyve spolupráci s Europe Direct Pardubice, Eurocentrum Pardubice a Univerzita Pardubice.

Hosty budou Oldřich Dědek, ekonom, člen bankovní rady České národní banky a bývalý národní koordinátor pro zavedení eura v ČR, a Miroslav Novák, analytik, AKCENTA CZ a. s.

Moderátor debaty bude Vladimír Bartovic, ředitel EUROPEUM Institute for European Policy.

K zavedení společné evropské měny se Česká republika zavázala již při vstupu do Evropské unie v roce 2004, vstup do eurozóny se ale již několik let odkládá.

V poslední době se diskuze opět otevírá, což mimo jiné souvisí s iniciativou předsedy Evropské komise J. C. Junckera ohledně nových alternativ vývoje evropské integrace, především s konceptem tzv. vícerychlostní Evropy.

Kdy tedy bude pro zavedení eura vhodný čas? Je na to naše ekonomika připravena? Jaké dopady by přijetí eura mělo na podnikatele a běžné lidi? Kdo jsou největší zastánci a odpůrci eura? Může se z České republiky stát kvůli nepřijetí eura „evropský odpadlík“? A jak by vlastně samotný proces přechodu k nové měně vypadal? 

Účastníci se budou moci do debaty aktivně zapojit, zároveň pro ně bude připravena káva, čaj a drobné občerstvení. Vstup je zdarma.

Akce se koná od 16:00 v Evropa Restaurant & Pub, Pernštýnské náměstí 54, 530 02 Pardubice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám