Hlavní obsah

Bývalou školu na Kopané teď využijí nejen senioři. Opravená budova znovu ožívá

Novinky, Aneta Přadková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik let nefunkční objekt pod správou města Frenštátu pod Radhoštěm teď využijí senioři nejen pro pořádání oslav, akcí nebo setkání, ale i pro pravidelná cvičení. Kromě toho v prostorách bývalé školy, která se nachází v lokalitě Kopaná, plánuje zkoušet i Valašský soubor písní a tanců Radhošť.

Foto: Aneta Přadková

Bývala škola na Kopané fungovala ve své době také jako školka.

Článek

Po dlouhém vyjednávání a schvalování nakonec zastupitelé města Frenštát pod Radhoštěm vyhověli žádosti spolku Klubu důchodců a přátel školy na Kopané, aby jeho členové směli využívat budovu včetně jejího areálu formou pronájmu nebo výpůjčky.

Iniciátorem žádosti byl především Vít Stavárek, který také obstaral nezbytné opravy budovy. "Občané Kopané a stejně tak i já cítíme povinnost se o objekt starat, protože jej postavili naši předkové. Proto nechceme, aby areál připadl do vlastnictví někomu jinému," řekl Vít Stavárek na již únorovém zasedání zastupitelstva města Frenštátu pod Radhoštěm.

Členové Klubu důchodců se spolu se zástupci města sešli v budově bývalé kopanské školy v úterý 12. srpna. Setkání se účastnili i všichni ti, kteří chtějí na místě sportovat nebo se jakýmkoli způsobem zapojit do života školy. Starostka města Zdeňka Leščišinová na společné schůzi vyjádřila mimo jiné i obdiv k vytrvalosti a neúnavné iniciativě Víta Stavárka.

V následujícím období bude Klub důchodců a přátel školy na Kopané objekt intenzivně využívat. Plánuje pořádat srazy seniorů, cvičení pro ženy nebo také větší vesnické oslavy. První velká akce se v bývalé kopanské škole konala už v sobotu 16. srpna, kdy se na místě sešlo přes šedesát lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám