Hlavní obsah

Bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová představila svou novou knihu

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advokátka, bývalá ministryně spravedlnosti a také spisovatelka a členka Střediska západočeských spisovatelů Daniela Kovářová, představila 20. listopadu v Plzni v Galerii 13 svou novou knihu s názvem Jak se žije padesátkám. Daniela Kovářová napsala knihu spolu s Radimem Uzlem.

Foto: Marek Velebný

Autoři D. Kovářová a R. Uzel při besedě

Článek

Nápad napsat tuto knihu vnukla Daniele Kovářové před rokem a půl zpěvačka Vlaďka Bauerová, která uspořádala tehdy v restauraci a galerii Artamo v Plzni besedu s názvem Jak se žije padesátkám, kdy obě dámy poutavě hovořily o svých životních zkušenostech a povídaly o tom, co pro ně znamenal či naopak neznamenal tento mezník v životě.

Kniha popisuje vtipnou a zábavnou formou jaký je život žen po padesátce, jak se cítí, jak na ně pohlíží okolí, co si mohou dovolit a co nemohou například v módě, sportu, jak jsou limitovány svým tělem k různým činnostem.

V knize jsou kapitoly rozděleny na pohled ženy od Daniely Kovářové a pohled muže od Radima Uzla. Vtipně jsou sepsány různé rady o tom, jak se žena chová například při jízdě vlakem, jaké zvolí oblečení, jakou si připraví svačinu, jaké doplňkové služby od cestování vlakem očekává v nabídce občerstvení. Jak navazuje kontakty s ostatními cestujícími, jak si vybírá místo, ke komu si sedne.

Naopak o poznání kratší manuál je popsán z hlediska muže. Místo je dáno také volbě módy, oblékání do různých životních situací, pohledu ženiných potomků, kamarádek. Třeba, že si žena po padesátce nemusí dělat starosti, jak vypadá, když například upadne na ulici, protože si ji stejně nikdo nevšimne a mnohá další veselá a vtipná přirovnání. 

Slavnostní křest knihy se uskutečnil v sálku, kde se obvykle konají literární pořady, besedy, křty knih - tentokrát se sem stěsnala neuvěřitelná stovka posluchačů. 

Křest knihy a beseda se ubíraly ve vtipném a zábavném tónu. Kmotry knihy byli zpěvačka Vlaďka Bauerová a herec, režisér Antonín Procházka. Pořad uváděl Jiří Hlobil. Po slavnostním uvedení knihy se konala autogramiáda.

Daniela Kovářová již dříve představila knihu v Praze a chystá se podobnou akci s uvedením knihy brzy zopakovat v Brně a Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám