Hlavní obsah

Bystřice se v krajském kole celostátní soutěže Zlatý erb umístila druhá

Novinky, Miroslav Slaninák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěž Zlatý erb je pořádána jako součást konference Internet ve státní správě a samosprávě ve spolupráci se sdružením Český zavináč, Svazem měst a obcí ČR a portálem Města a obce online.

Foto: Miroslav Slaninák

Diplom

Článek

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Rovněž má přispět k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích České republiky

Ceny Zlatý erb jsou udělovány ve třech kategoriích:

a) nejlepší webové stránky města

b) nejlepší webové stránky obce

c) nejlepší elektronická služba

V krajských kolech soutěže hodnotí porota takzvané povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných informací, názornost ovládání webu, navigaci a přehlednost stránek, výtvarné zpracování i bezbariérovou přístupnost.

Vítězové krajského kola soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí České republiky převzali 2. dubna ceny v prostorách Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Nejvyšší ocenění si domů odnesli představitelé Bruntálu a Otic. Bystřice nad Olší obsadila skvělé druhé místo.

Nové webové stránky obce byly spuštěny 1. září 2012. Občané je přijali velice dobře, a tak se obec rozhodla, že poprvé zkusí v soutěži, která letos slaví již 15. ročník. Díky novému redakčnímu systému Bystřice splnila většinu povinností, navíc obecní stránky jsou propojeny se stránkami Informačního centra, takže veškeré kulturní i sportovní akce lze jednoduše prezentovat na obou portálech. To se využívá i v dalších společných sekcích, například ubytování, volnočasové aktivity a tak dál. Druhé místo v krajském kole Zlatého erbu Bystřické velice potěšilo a určitě se budou snažit kvalitu svého webu nadále udržovat a zlepšovat.

Patnáctý ročník soutěže Zlatý erb, kterou vyhlásil Moravskoslezský kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb, se uskutečnil pod záštitou hejtmana Miroslava Nováka. „Elektronické vyhledávání informací je dnes nedílnou součástí naší každodenní činnosti a je nutné neustále sledovat vývoj a rozvoj informačních technologií. Těší mě zvyšující se kvalita webových stránek měst i obcí, které napomáhají veřejnosti jednoduše a přehledně se orientovat v jejich činnostech,“ řekl hejtman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám