Hlavní obsah

Bystrc bavila děti i dospělé

Novinky, Markéta Kyzlinková

Kdo tuto sobotu pobýval v Brně Bystrci, měl širokou škálu možností, jak zde strávit celý den až do pozdějšího večera. Bohatý program nabídla brněnská přehrada i zoologická zahrada.

Foto: Markéta Kyzlinková

Závodníci ANO-týmu těsně před závodem dračích lodí

Článek

Dračí lodě pro každého

Přehrada patřila celou sobotu i neděli závodu dračích lodí. Oba dva dny soutěžily zkušené i amatérské týmy ve všech věkových kategoriích na tratích 200 m, 1000 m a 2000 m. Kdokoli z veřejnosti měl možnost se předem přihlásit a závodů se zúčastnit. Toho využila i řada firem, které zaplnily celé 20členné lodě svými týmy z řad zaměstnanců. Mezi nimi byli i zástupci brněnské radnice z hnutí ANO, kde reprezentoval mj. primátor Petr Vokřál a brněnský radní Pavel Staněk, kandidát na senátora. Jejich tým se umístil na předposledním místě.

Optimistickým “důležité je, zúčastnit se” shrnuli závodníci svůj výkon a odhodlaně přislíbili účast v dalším ročníku.

Krmení medvíďat v zoo

Nedaleko dračích lodí – v areálu zoologické zahrady na Mniší hoře – už od rána probíhaly oslavy Dne dětí v duchu hesla Dospělí baví děti. Program plný her a zábavných postaviček doplňovala komentovaná krmení zvířat, která provázely brněnské osobnosti z řad herců, zpěváků i zástupců města Brna.

Mezi nejatraktivnější patřilo krmení medvěda ledního a kamčatského, kteří oba patří k hvězdám zoologické zahrady. Speciální pozornosti se momentálně těší mládě kamčatského medvěda, u kterého zatím není jasné, zda se jedná o samce nebo samičku. "Jakmile zjistíme, jestli je to kluk nebo holka, opět připravíme plnohodnotné křtiny, tak jak to bylo u malé lední medvědice Noriy," doplnila Monika Brindzáková, tisková mluvčí ZOO Brno.

Reklama

Výběr článků

Načítám