Hlavní obsah

Byl mladý šlechtic špiónem? V jakých šatech půjde princezna na ples? Přijďte na prohlídky do Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámku v Mníšku pod Brdy připravili speciální zábavné prohlídky pro děti i pro dospělé. V sobotu 13. října pomohou děti vybrat princezně šaty na ples a dospělí zjistí, jak se mladý Mitrovic dostal z tureckého vězení. Dětská prohlídka je na programu také v neděli 14. října.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Kam na výlet o víkendu? Navštivte zámek v Mníšku pod Brdy. Stále jsou otevřeny obě prohlídkové trasy, na kterých si můžete prohlédnout reprezentační sály i soukromé komnaty. 

Pro toho, kdo by chtěl něco speciálního, jsou navíc připraveny netradiční prohlídky. v sobotu 13. října se dospělí ocitnou v době císaře Rudolfa II., kdy Evropu ohrožovala turecká vojska. Císař vyslal mírovou delegaci, které se účastnil i mladý Václav z Mitrovic, potomek rodu sídlícího i na Mníšku. Co se mu přihodilo? Vrátil se zpátky domů? A jak to všechno víme? To vše se dozvíte na prohlídkách Mitrovicové ve službách císařské diplomacie.

Pro děti jsou připraveny prohlídky Princezna a císařovy nové šaty nebo Pohádkové dobrodružství s královnou Elzou. Při té první pomohou děti vybrat mníšecké princezně šaty na večerní ples a zjistí, jaké šaty nosili králové, hraběnky a všichni, co bydleli na zámcích. Při té druhé pomohou ledové královně vypátrat jejího zatoulaného kamaráda. 

V neděli 14. října děti na Pohádkové prohlídce o zámeckých strašidýlkách uslyší třeba o bílé paní, kouzelném džinovi nebo místním bubákovi. Oba dny je otevřeno také Kouzelné sklepení s pohádkovými bytostmi a výtvarná dílna, kde se vybarvují sádrové odlitky.

Reklama

Výběr článků

Načítám