Hlavní obsah

Bull´s turnaj mistrů - setkání nejlepších šipkařů ČR proběhlo o víkendu v Praze

Novinky, Petra Kulhánková

Pohár z hlavní kategorie si ovšem vítěz odvezl do Duchcova, vítězka do Úpice.

Foto: Ondřej Vylíčil

Vítězové Bul´s turnaje mistrů v kategorii A.

Článek

Elektronické šipky můžete hrát jen tak pro zábavu, nebo organizovaně, v rámci soutěží pořádaných Unií šipkových organizací.

Pokud se zúčastníte akreditovaného turnaje, a to kdekoliv v republice, vaše umístění bude obodováno a zaneseno do průběžných žebříčků. Jednou ročně mají ti nejúspěšnější z každého kraje možnost poměřit síly v Bull´s turnaji mistrů. A právě ten se konal o víkendu v pražském šipkovém klubu Ajeto.

Hráči nejnižších soutěží, tedy třetích lig jsou zařazeni do kategorie D, druholigoví jsou v kategorii C, hráči, kteří hrají první ligy v kategorii B a hráči nejvyšších soutěží, tedy extraligoví a superligoví hráči v kategorii A. Ti, kteří se do tohoto turnaje kvalifikovali, jsou rozlosováni do skupin v rámci svých kategorií. Z nich pak ti úspěšní postoupí do finálového pavouka, který se hraje KO systémem.

A kdo jsou šampioni za rok 2017?

V kategorii A mužů se nejlépe umístil Zdeněk Lacina z Fofr Teamu Duchcov, který ve finálovém zápase porazil Davida Píska z DC Mustang Brno. V souboji o třetí místo zvítězil Radek Matějičný z DC Trosky Litomyšl před Jihočechem Janem Krausem z DC Sniper Čížová.

Mezi ženami byla nejlepší Alena Gregůrková z ŠK Republika Úpice, na druhém místě skončila Tereza Pelíšková z DC Vandals Blansko, třetí a čtvrté místo obsadily hráčky z Prahy, Marcela Rajmanová z týmu Sestřičky Praha a čtvrtá Tereza Nová z týmu Brilliant Darts Praha.

Pořadí krajů ovšem dominují moravské kraje. Olomoucký sice získal "pouze" 2 medailové pozice, ovšem jako jediný kraj 2 zlaté. Ze 13 krajů jich 11 bodovalo, jen dva kraje, Liberecký a kraj Vysočina nezískaly ani jediný medailový post. Co do počtu medailí vedou Jihomoravský a Zlínský kraj, které získaly po čtyřech medailích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám