Hlavní obsah

Budvar arénu rozezní státní hymna v podání sopranistky Jany Šrejma Kačírkové

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před úvodním pondělním utkáním semifinále play-off WSM ligy HC ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha si diváci vyslechnou českou státní hymnu v podání operní pěvkyně Jany Šrejma Kačírkové.

Foto: Archiv Jany Šrejma Kačírkové

Přední česká sopranistka Jana Šrejma Kačírková.

Článek

Přední česká sopranistka, rodačka z Českých Budějovic, která má ve svém repertoáru role Mařenky z Prodané nevěsty, Julie z Romea a Julie, Rusalky a řadu dalších, účinkuje na scénách Národního divadla v Praze, Národního divadla moravskoslezského i Slovenského národního divadla a je stálou členkou Národního divadla v Brně. Diváci v Budvar aréně, ji už poznali před čtvrtfinálovým utkáním s Přerovem. 

„Zpívat státní hymnu je pro mě vždy velkou událostí. Zejména pak, když je to doma před důležitým hokejovým utkáním a v hale zaplněné více než šesti tisíci diváky. Jsem velká příznivkyně českobudějovické hokeje, takže našim hokejistům samozřejmě přeji hodně štěstí a vítězné vykročení do čtvrtfinále,“ uvedla Jana Šrejma Kačírková, která si už ze svého úvodního vystoupení v Budvar aréně odnesla silný zážitek a na pondělní utkání se i proto velice těší.

„Při minulém utkání s Přerovem jsem fandila tak urputně, že jsem zničila tři papírové vějíře,“ svěřila se zpěvačka.

Na hokejisty i diváky udělala tato skvělá sopranistka obrovský dojem už při prvním vystoupení před téměř vyprodanou halou na soutoku Malše a Vltavy. „Je to nejen Jihočeška a současně velká operní hvězda. Když jsme poslouchali z jejích úst českou státní hymnu, všem nám běhal mráz po zádech. Její vystoupení diváci ocenili bouřlivým potleskem a celá hala burácela. Doufám, že nám i její přítomnost pomůže k vítězství,“ konstatoval generální manažer českobudějovického klubu Stanislav Bednařík.

„Víme samozřejmě o tom, jak důležitý zápas nás čeká, vstup do každé série v play-off je hodně důležitý. Na druhé straně je to první zápas a hrát se jich v téhle sérii může až sedm. Počítáme s tím, že naše hráče opět podpoří naši fanoušci a že bude vyprodáno,“ poznamenal Bednařík.

Zvlášť kotel bude mít napilno. Vždyť Jihočeši jsou jen krok od baráže o extraligu, kde už se může stát úplně všechno. Pokud vyřadí Slavii, postoupí do vysněné baráže a přiblíží se hlavnímu cíli sezóny, který vyhlásili na startu základní části WSM ligy. Je dobře připomenout, že Jihočeši základní část současného ročníku WSM ligy vyhráli a Slavia skončila čtvrtá.

Ve druhé dvojici se utkají Jihlava s Kladnem. To jsou celky, které skončily po základní části na druhém a třetím místě. I tady se očekává vyrovnaný souboj.

Reklama

Výběr článků

Načítám