Hlavní obsah

Budou snad farmářské trhy v Hořovicích bez čerstvého ovoce a zeleniny?

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejde to tak hladce, jak jsem si myslela, říká o farmářských trzích Lucie Menclová, pořadatelka prvních hořovických trhů a také zakladatelka občanského sdružení Hořovické maminky. Potvrdila tak pro mnohé překvapivou pravdu - farmáři se do trhů neženou.

Foto: Ivona Kratochvílová

Plakát I. Farmářské trhy v Hořovicích

Článek

Farmářské trhy se za poměrně krátkou dobu staly fenoménem, který se dostal do povědomí Čechů a místa, kde takové trhy můžete najít, se rozrůstají i o středočeské Hořovice.

Avšak právě zde se pořadatelka potýká s nedostatečnou nabídkou ovoce a zeleniny, farmáři raději prodávají jen ze svých dvorů a o chystané trhy nejeví zájem.

“I když máme díky podpoře z Revolvingového fondu ministerstva životního prostředí pro farmáře vše zdarma, tak i přesto je velké umění je na trhy dostat," zoufá si Lucie Menclová.

Na trzích však můžete zcela jistě očekávat velkou nabídku masa a masných výrobků, pečiva i nápojů. Nahlášeni jsou také drobní výrobci medu, keramiky, bižuterie a ručních výrobků. Zvláštností pak jsou prodejci ryb či domácí zmrzliny.

A čeho se takový pořadatel nejvíce bojí? Hlavně toho, aby přijeli všichni trhovci, co svoji účast závazně potvrdili. A také aby byl sortiment natolik pestrobarevný, aby hořovické zákazníky uspokojil a ti se v budoucnu vraceli. 

První farmářské trhy v Hořovicích budou své návštěvníky vítat 3. 9. Více informací a to i data trhů v Hořovicích najdete na www.horovickemaminky.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám