Hlavní obsah

Bruslaři, běžci i cyklisté přivítali první téměř letní den

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ryze jarní nebo dokonce letní volný den má Česká republika v tomto roce za sebou. Lidé využili krásný den k odpočinku, práci na zahradách nebo sportovním aktivitám, například v pražské Ladronce.

Foto: Ondřej Kořínek

První teplý a sluneční den v pražské Ladronce

Článek

Teplotní rekordy tentokrát mířily směrem vzhůru a padly na 136 meteorologických stanicích. Nejtepleji měli dnes v Dobřichovicích, kde naměřili 24,2 °C. Je to téměř letní teplota, která přímo vybízí k opalování v plavkách.

Dnešní slunečný den si užili také návštěvníci pražské Ladronky, která je proslulá svou dráhou pro milovníky kolečkový bruslí. Tamní dráha měří okolo čtyř kilometrů a je ideálně připravena ke sportovnímu vyžití.

Sobotní první slunečný den využily stovky bruslařů, ale také běžců a cyklistů. Otevření sezóny na tamní dráze přitom mělo proběhnout až za 14 dní, kdy nejen bruslaře zve restaurace usedlosti Ladronka na levnější nápoje, zdarma půjčení bruslí a otevření bruslařské sezóny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám