Hlavní obsah

Broumovský klášter pozve do míst, jež jsou běžně nepřístupná

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Broumovský benediktinský klášter se letos poprvé zapojí do akce Hradozámecká noc. Akce zde začíná již v sobotu 1. září dopoledne od 9 hodin, a potrvá do neděle do 18 hodin. Návštěvníkům nabídne oživlé prohlídky s Lotrandem a prohlídky klasické - a to i do běžně nepřístupných prostor kláštera.

Foto: klášter Broumov
Článek

Návštěvníci tak mají šanci 1. a 2. září se dostat do běžně nepřístupných prostor - na kůr klášterního kostela sv. Vojtěcha.

"Při Hradozámecké noci se v sobotu 1. září poslední prohlídka kláštera uskuteční ve 23 hodin. Během dne budou běžné prohlídky. Večer a v noci od 18, 20 a 22 hodin doprovodí návštěvníky loupežnický syn Lotrando v rámci projektu Otevřte 13. komnatu. V 19, 21 a 23 hodin se ten, kdo klášter navštíví, dozví o tom, jak fungují varhany (i s názornou ukázkou - návštěvníci tedy budou moci varhany mimořádně slyšet), uvidí kostel z jiné perspektivy a také se dozví více o stravování v benediktinských klášterech. Do kláštera také možná zavítá některá z historických osobností, která má ke klášteru vztah. V neděli 2. září budou prohlídky mimořádně prodlouženy do 1 hodin," sdělil J. Kindl z kláštera Broumov.

Reklama

Výběr článků

Načítám