Hlavní obsah

Brněnští hasiči dobývají stupně vítězů na Světových hrách v Sydney

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynikající zprávy přicházejí ze Světových her hasičů v australském Sydney. Brněnští profesionální hasiči Radek Málek a Stanislav Kalvoda mají na svém kontě slušnou sbírku medailí. Dařilo se jim v kulturistice, atletice i páce. Ve sběru vítězných medailí ale pokračují dál.

Foto: HZS

Brněnský hasič Stanislav Kalvoda je bezesporu nejúspěšnějším českým účastníkem her. V Sydney úročí desetibojařské zkušenosti.

Článek

Radek Málek získal v Sydney hned tři zlaté medaile v kategorii Masters (od 40 do 50 let), v otevřeném klání a v silovém trojboji. V Austrálii tak Brňan zúročil svou skvělou letošní formu, s níž ve své věkové kategorii vybojoval tituly mistra Evropy a světa.

Zatím nejúspěšnějším členem reprezentace českých hasičů je další Brňan Stanislav Kalvoda. Bývalý aktivní desetibojař  vybojoval v pondělí pět medailí - tři zlaté za hod diskem, trojskok a běh na 110 metrů s překážkami, dvě stříbrné za skok do výšky a za soutěž v páce, a bronzovou medaili za vrh koulí. Jeho vítězné tažení pokračuje i dnes, kdy získal nejcennější kov v hodu oštěpem, skoku o tyči, skoku do dálky, stříbro potom v hodu kladivem.

Neméně úspěšní jsou i další členové reprezentace, která ač početně jedna z nejmenších, sklízí medaile jako na běžícím pásu. Hned první  den her, sobota, byla ve znamení medailové radosti. Češi bodovali hned v první disciplíně, veslování na trenažéru. Bronzovou medaili vybojoval ve své kategorii Jan Kubíček, druhou bronzovou získala Gabriela Šínová.

V neděli absolvovali výstup na Sydney Tower, kde v lehkém i těžkém oblečení vystoupali do výšky přibližně 260 metrů. "Dušan Plodr si vyběhl bronz, Gabriela Šínová, Josef Vlk a Jan Semerádt pak mají zlatou medaili. Jan Semerádt byl navíc s časem 11:23 celkově nejlepší mezi závodníky se zásahovým kabátem," uvedl mluvčí brněnských hasičů Jaroslav Haid.

Další želízka v ohni má Česká republika v královské disciplíně TFA (nejtvrdší hasič přežije), ve které patříme dlouhodobě ke světové špičce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám