Hlavní obsah

Brněnské Denisovy sady ožijí začátkem června unikátním festivalem vína

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od 3. do 5. června se v Denisových sadech v Brně uskuteční 1. ročník Festivalu vína pod Petrovem. Veřejnost bude mít možnost ochutnávat výtečná vína spolu s regionálními specialitami. Festival je součástí projektu Wine Weekend Brno, který zaplní moravskou metropoli řadou vinařských a gastronomických akcí.

Foto: Locomotion
Článek

Pod širým nebem se bude po tři dny odehrávat festival, který nabídne to nejlepší od moravských a českých vinařů. Bohatý doprovodný program je určen pro jakoukoli věkovou kategorii. K vidění bude ukázka řemesel od nepaměti spjatých s vinařstvím a vinohradnictvím. Vystoupí také lidové soubory, cimbálová muzika nebo jazzové trio.

Festival vína pod Petrovem chce nabídnout milovníkům dobrého vína a jídla nevšední zážitek. Jedinečnost akce spočívá v širokém množství nabízených vzorků vín, která zastupují špičku tuzemských vín.

Podstatu přibližuje mluvčí projektu Kateřina Martykánová: „V průběhu tří dnů zprostředkujeme všem návštěvníkům festivalu unikátní ochutnávku vín z vinařství, která se zúčastnila prestižní soutěže Vinařství roku. Dále se bude degustovat řada vín vybraných ze Salonu vín 2016 a také šampioni mezi víny, ocenění na známých světových soutěžích“.

Ochutnávat zde bude možné i pokrmy od nejlepších producentů potravin zapojených do projektu Foodpark.

Ve stejném termínu se Brno stane městem vína a špičkové gastronomie. Na několika místech najednou bude totiž probíhat série akcí, které jsou součástí rozsáhlého projektu Wine Weekend Brno. Jehož cílem je nabídnout návštěvníkům spojení vína s delikátními pokrmy a příjemnou atmosférou atraktivních míst města.

Projekt startuje 2. června v Městském divadle Brno 7. ročníkem prestižní soutěže Vinařství roku. V tento den se uskuteční také akce pro studenty s názvem Wine Picnic Vinařská, která nabídne v zahradách vysokoškolských kolejí Vinařská prezentaci kvalitních tuzemských vín společně se zábavnou edukací a doprovodným kulturním programem.

Od 3. do 5. června pak bude souběžně s Festivalem vín pod Petrovem již po páté probíhat Špilberk Food Festival, oblíbená přehlídka špičkové gastronomie propojené s kvalitním vínem. Široká veřejnost z Brna a jeho okolí tak dostane jedinečnou příležitost seznámit se se špičkovými moravskými a českými víny, ochutnat delikátní pokrmy na zajímavých místech v Brně.

Festival vína pod Petrovem proběhne za podpory Jihomoravského kraje, Vinařského fondu ČR, Svazu vinařů České republiky, Národního vinařského centra, hlavních partnerů Karlovarská korunní s.r.o., KPMG, Česká pojišťovna a Mediatel spol. s r.o.

Podrobné informace na www.wineweekendbrno.cz a  www.festivalvinapodpetrovem.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám