Hlavní obsah

Brněnské Bobycentrum rozduní disco dance, rozdají se zde tituly mistrů ČR

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do brněnského Bobycentra se již tento víkend 12. a 13. května sjede přes 2800 nejúspěšnějších tanečníků, aby zde v rámci Mistrovství České republiky disco dance a street dance show 2012 bojovali nejen o tituly mistrů ČR, ale i o nominace na následná mistrovství Evropy a světa.

Foto: Petr Krupička
Článek

Asi nejúžasnější podívaná čeká diváky v sobotu 12. května, kdy zhruba od 17 hodin budou probíhat extraligová finále nejmenších tanečníků do 7 let v kategorii mini kids street show, dětí v kategorii street a disco show, juniorů v disco dance a dospělých tanečníků v street a disco show. Bojovat se bude také v produkcích street a disco show.

„Tato finále bude natáčet mimo jiné i Česká televize, takže jsme se rozhodli zařadit nově do programu slavnostní představení finálových formací, aby diváci měli přehled, odkud skupina pochází a s jakou choreografií se představí,“ hlásí za pořadatele Radim Samek, viceprezident sdružení Czech Dance Organization, pod jehož křídly tato masová taneční soutěž po celé zemi probíhá již popáté.

„V sobotu k nám dorazí přes 1500 tanečníků, kteří se představí s celkem 77 formacemi. Začínáme v 10 hodin slavnostním zahájením a tančit se bude až do zhruba 20 hodin,“ pokračoval Radim Samek. „O tituly mistrů České republiky a postupy na mezinárodní soutěže budou bojovat extraligové formace. Druholigové formace si z Brna budou odvážet medaile, poháry, dárky a tituly vítězů celorepublikového kola.“

V neděli 13. května, kdy bude MČR pokračovat, dorazí do brněnského Bobycentra zhruba 1300 tanečníků s 62 formacemi. „Po oba dny čeká na tanečníky i návštěvníky brněnského Bobycentra úžasná show, skvělé taneční výkony a bombastická atmosféra. Neopakovatelné zážitky si přítomní odvezou jistě i ze závěrečných ceremoniálů, kdy budou vyhlášeni letošní mistři republiky v disco dance a street a disco show ve všech věkových kategoriích,“ dodal Radim Samek.

A kdo patří k favoritům víkendového šampionátu? Určitě každý, kdo se ho účastní… K těm úspěšným v disco dance patří například chomutovský Beethoven DC EXE, ostravský oddíl Akcent, liberecký Takt, prostějovská škola Hubený, českobudějovické TC Move 21 nebo přerovský klub D2Dance. Ve stylu street dance show se zde utkají kluby jako AT STUDIO DOMINO Praha, TŠ LOLA´S DANCE OLOMOUC, TAKT Liberec, N-YOJ, M Plus Olomouc, B - Fresh Brno, EFEKT DANCE Brno a další.

Nominované formace z MČR disco dance čeká postup na mistrovství Evropy disco dance (5.-7. 7. v Dánsku) a mistrovství světa (5.- 9. 12. v Polsku). Vítěze street a disco show čeká již 14. až 17. června evropský šampionát v Ústí nad Labem, kterého se v rámci světového poháru mohou účastnit také disco dance tanečníci.

Brněnský šampionát zahajuje šňůru MČR. Již příští víkend (19. 5.) se sjedou do Prahy nejlepší čeští tanečníci v artových disciplínách jako je show, modern a jazz dance a balet. 2. června proběhne MČR TAP DANCE v Praze a zároveň 2. a 3. června bude probíhat MČR v hip hopu - BEAT STREET v Brně. MČR ve speciálních tancích se ve dnech 8. až 10. června uskuteční v Liberci a vše ukončí 16. června MČR Belly dance v Táboře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám