Hlavní obsah

Brněnská tramvaj veze netradiční výstavu grafik, ilustrací a básní

Novinky, Michaela Wičarová Štroblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nekomerční projekt Dopravního podniku města Brna, a. s. umožňuje výtvarnou prezentaci nejen brněnským výtvarníkům v tramvaji dopravního podniku. Tramvaj je nabízena výtvarníkům bezplatně a je provozována na většině tramvajových linek v Brně.

Foto: Michaela Wičarová Štroblová

Výstavní tramvaj

Článek

Brněnská výtvarnice a spisovatelka SIRÉNA je autorkou probíhající netradiční Výstavy v tramvaji. Má za sebou řadu výstav nejen v České republice, ale i v zahraničí. Je členkou brněnského uměleckého sdružení Šambr (Šarmantní múzy brněnské). Výstava je průřezem její tvorby v posledních několika letech.

V "šalině" si můžete přečíst pár básní z jejich básnických sbírek doplněné ilustracemi ke knihám. Hlavní část tvoří výstava grafik kolorovaných akvarelem. Ta je součástí poslední tvorby, která je inspirována sny a nese název Fragmenty snů.

„Děj obrazu nesmí být jasně vymezen, musí v něm být prostor pro fantazii diváka, tím obraz žije dál a jeho děj se stále vyvíjí," říká Siréna o svých obrazech.

Výstavu si zájemci mohou prohlédnout do konce února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám