Hlavní obsah

Britská Evita s Českou filharmonií vystoupí na česko-slovenském turné Best Of Broadway

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězda londýnského West Endu, Louise Dearman, vystoupí na turné Best Of Broadway, které nabídne slavné muzikálové melodie v provedení České filharmonie. Galakoncerty, na nichž zazpívají umělci z newyorské Broadwaye, v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě bude dirigovat Keith Lockhart.

Foto: archiv Janis Sidovský

Velká muzikálová hvězda Louise Dearman.

Článek

Louise Dearman je vůbec první muzikálovou hvězdou, která hrála role Glindy a Elphaby v muzikálu Wicked v londýnském West Endu. Vytvořila také úlohu Evy Perón v muzikálu Evita, účinkovala v představeních Kiss Me, Kate, Pomáda, Jekyll and Hyde, Cats nebo Josef a jeho kouzelný plášť. Vydala několik alb, kde interpretuje muzikálové árie i popové hity, vloni zpívala s Joshem Grobanem nebo s muzikálovou legendou, Michaelem Ballem. V roce 2015 hostovala také na britských Proms v rámci galavečera na počest Leonarda Bernsteina.

Umělkyni na česko-slovenské turné s Českou filharmonií vybral osobně dirigent Keith Lockhart, aby nahradila původně ohlášenou Asley Brown, která se pro těhotenství nemůže zúčastnit. „Louise patří k těm umělkyním, které svou universálností patří ke špičce v oboru. Má široký repertoár a na jevišti je naprosto strhující,” nešetří chválou proslulý dirigent.

Vedle Louise Dearman (soprán)  zazpívají další velké hvězdy jako Marin Mazzie (mezzosoprán), Jason Danieley (tenor) nebo Rodney Earl Clarke (bass).

Dvouhodinový program Best Of Broadway bude průřezem toho nejlepšího ze světové pokladnice muzikálů: v originále zazní skladby z představení Bídníci, Fantom opery, Chorus Line, Mamma Mia!, Wicked, Evita, Cats, Hello, Dolly! nebo West Side Story.

Keith Lockhart, jenž od roku 1995 vede proslulý Boston Pops Orchestra, bude s Českou filharmonií spolupracovat poprvé. „Pro exkluzívní koncerty v České a Slovenské republice připravujeme nová aranžmá, protože chci, aby vynikl hutný zvuk orchestru a diváci si užili neopakovatelný večer,” popsal jedinečnost zpracování renomovaný dirigent.

Termíny galakoncertů:

2. 2. Praha O2 aréna

3. 2. Brno Kajot Aréna

4. 2. Aréna Ostrava

5. 2. Bratislava Zimní stadion Ondreja Nepelu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám