Hlavní obsah

Bohumín přichází s novým zábavným kvízem

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumínská radnice připravila pro své obyvatele interaktivní zábavný kvíz. Díky němu si lidé ověří, jak dobře znají město, v němž žijí.

Foto: Město Bohumín
Článek

Nový kvíz najdou zájemci na oficiálním webu města www.bohumin.cz. Otázky se zaměřují například na zajímavosti, kuriozity a historii Bohumína.

„Kvíz jsme začali připravovat bezprostředně po podzimním ukončení ekologické soutěže Třiď a bav se. Byla by škoda, aby hádanky z této soutěže upadly v zapomnění. Proto jsme se pustili do jejich rozšíření a vytvořili jsme z nich na našem webu zábavný kvíz, který je od nového roku k dispozici všem soutěživým lidem,“ uvedl místostarosta Lumír Macura.

Kvíz najdou zájemci v sekci Hry a zábava. Po jeho spuštění se objeví deset náhodně vygenerovaných otázek, které se týkají výhradně Bohumína, konkrétně jeho městských částí, historie, geografie a dalších oblastí. Zatímco některé otázky se ptají na známá fakta, jiné jsou pro opravdové znalce a patrioty.

Každá z otázek nabízí tři různé odpovědi, z nichž je vždy jen jedna správná. Po vyplnění kvízu se uživateli zobrazí vyhodnocení.

„Aktuálně je v databázi přes sto otázek. Průběžně budeme do modulu dodávat další a další otázky, aby se co nejméně opakovaly, a kvíz byl originální i pro toho, kdo si jej bude chtít pustit několikrát po sobě,“ doplnil Macura s tím, že kvíz by měl sloužit nejen k pobavení, ale rozšíření povědomí o městě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám