Hlavní obsah

Bohatý výběr prohlídek čeká od středy do neděle návštěvníky zámku v Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu nás čeká státní svátek a volný den, potom si děti školou povinné užijí podzimní prázdniny a v sobotu slavíme strašidelný Halloween. Po všechny dny od středy 28. října až do neděle 1. listopadu jsou na zámku v Mníšku připraveny prohlídky pro rodiny s dětmi i pro dospělé.

Foto: Anna Čelouchová

Ilustrační obrázek. Na Mníšku se pravidelně konají speciální prohlídky pro děti. Nejbližší nás čekají během podzimních prázdnin.

Článek

Po všechny nadcházející volné dny od středy 28. října až do neděle 1. listopadu budou na zámku Mníšku pod Brdy kromě klasických prohlídek připraveny i speciální prohlídky, zejména pro rodiny s dětmi. Na tyto prohlídky doporučujeme telefonickou rezervaci na čísle 318 590 261.

Ve středu 28. října budou děti hledat zatoulané pohádky na Pohádkových prohlídkách s princeznou Aničkou. V každé komnatě zámku se jim jedna pohádka schovala, ale zanechala nápovědu. Poznají děti, kdo nosí bílý čepec se závojem, komu patří dlouhá fajfka nebo ve které pohádce vystupuje myslivec? Prohlídky začínají v 10:30, 12:00, 13:30 a 15:15 hodin. 

Ve čtvrtek 29. října přijďte s dětmi na prohlídky Putování za zámeckými skřítky. Začínají ve 12:15, 13:30 a 14:45 hodin. Chcete vidět, jak vypadá takový zámecký skřítek Krbovník, Kredencovník nebo knižní Šotek a další malí domácí tvorové? V každém pokoji se jeden z nich zabydlel a čeká na vaši návštěvu. Povíme si, kteří jsou hodní a kteří zlobiví a co za lotroviny rádi vyvádějí.

V pátek 30. října je v 11:00, 12:15, 13:15 a 14:00 přichystána prohlídka O zvířátkách zámeckých pánů, na které se děti dozví mnoho zajímavého o společné historii zvířat a šlechtických obyvatel hradů a zámků. Čeká vás poutavé vyprávění o tom, který císař měl ve svém zvěřinci blbouna nejapného, zda jezdil mníšecký pán rád na lovy a na dostihy, čím střílel jeleny, kde chovaly místní děti žabku rosničku, proč se kdysi uctívaly kočky a mnoho dalšího.

V sobotu 31. října vypuknou Halloweenské prohlídky se strašidýlky. Uslyšíte povídání o veselých zámeckých strašidlech, která si oblíbili páni mníšeckého zámku, o slavení Halloweenu, strašení, koledování a dlabání dýní. Prohlídky probíhají v 10:15, 11:30, 12:45, 14:00, 15:00, 16:00, 16:45 a 17:30 hodin. Mezitím určitě nezapomeňte navštívit Halloweenský výtvarný ateliér. Tam si můžete vydlabat svoji sváteční dýni nebo barevně vymalovat sádrový odlitek podle vlastní fantazie. 

V sobotu v podvečerních hodinách jsou přichystány speciální prohlídky i pro dospělé návštěvníky. Zavítají do interiérů z doby mezi světovými válkami a při Detektivních prohlídkách se slečnou Marplovou ve stylu Agathy Christie snad pomůžou v pátrání po pachateli hrdelního zločinu! Zjistí, kdo je pachatel a kdo oběť? Prohlídky začínají v 18:30 a 19:45 hodin.

V neděli 1. listopadu jsou v nabídce pro návštěvníky opět Pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou, začínají v 10:30, 12:00, 13:30 a 15:15 hodin. Otevřen bude stále i "dýňový výtvarný ateliér".

Reklama

Výběr článků

Načítám