Hlavní obsah

Bobcross stylově zakončí zimní sezónu v Karolince. Sněhu je na trati stále dost

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v sobotu 15. března proběhne celou zimu očekávaný druhý ročník extrémního závodu dospělých na dětských plastových bobech - Bobcross 2014. Do Skiareálu Karolinka se sjedou jezdci z celé České republiky, aby tak zakončili letošní zimní sezónu.

Foto: Radek Kolmačka (Reklamaroznov.cz)

Na svahu v Karolince je stále dostatek sněhu

Článek

Na speciálně upravené crossové trati se ženy a muži dohromady od jedné hodiny utkají v nelítostném, ale fair-play souboji ve sjezdu na plastových bobech. Podle času z kvalifikačních jízd budou sestaveny smíšené čtveřice a postupně budou tyto čtyřky vpouštěny nekompromisním startérem do překážkové dráhy. Do další čtyřčlenné rozjížďky postupují vždy dva nejrychlejší.

Vyústěním tohoto extrémního závodu bude finálová a superfinálová jízda o 1. až 8. místo. Novinkou v letošním ročníku je vyhlášení soutěže týmů po vzoru velké ceny Formule 1. Záznam z loňské premiéry v Beskydech láká nabitou atmosférou všechny jezdce i diváky z celého okolí.

Bobcross láká na dětský závod i hodnotné ceny

Novinek oproti loňskému vydařenému ročníku je ale více. Závodníci budou startovat z profesionální skicrossové brány, čeká je opět adrenalinová trať plná překážek. Letos je nově také zařazen dětský závod, který se pojede souběžně s hlavním Bobcrossem.

Pro malé závodníky je nachystaná spousta odměn, samozřejmostí jsou medaile a dekorování na stupních vítězů. V hlavním závodě se jede o třídenní pobyt ve Vysokých Tatrách pro dvě osoby, dámy si to "rozdají" o luxusní dámské hodinky Meoris a nejlepší čtyřčlenný tým si zahraje golf pod vedením trenéra na rožnovském golfovém hřišti.

Registrace do závodu dospělých probíhá na webu Bobcrossu www.bobcross.cz, v ceně startovného je i letos originální tričko z limitované edice Bobcross 2014. Děti se do závodu registrují na místě a po dopoledním tréninku pojedou dvoukolový závod na čas, z nichž lepší se počítá.

Po vyhlášení výsledků závodu a dekorování těch nejlepších naváže večerní Bobpárty pod taktovkou DJ Pedra Charvy Charvadose v prostorách Restaurace U Vleku.

Akce by se samozřejmě neobešla bez velkého nasazení personálu Skiareálu Karolinka, kteří letošní zimu natahují do posledních chvil. Zatímco všechny okolní skiareály již nejsou v provozu, Karolinka si "schovala" pár metráků bílé hmoty za kopcem a v sobotu je hodlá nasadit. Kompletní dění můžete také sledovat na sociální síti Facebook kde má Bobcross svůj profil a stránku s letošní událostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám