Hlavní obsah

Blížejov přivítal jaro návratem do středověku

Novinky, Michaela Slachová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. dubna se děti v Blížejově nemusely jen dívat na televizi. Pořádala se tu pro ně historická stezka s názvem Cesta do středověku, v jejímž průběhu se plnily různé úkoly. Akci pořádala Skupina historického šermu Západní Horda.

Foto: Michaela Slachová

SHŠ Západní Horda - vystoupení

Článek

O víkendu 16. dubna se tak část Blížejova změnila ve středověk. Skupina historického šermu Západní Horda se rozhodla uspořádat pro děti historickou stezku, jíž dala název Cesta do středověku.

Na stezce byly připavené různé úkoly pro výcvik rytíře. Děti, které si stezku prošly, tak vyřešily klášterní záhadu, ulovily divočáka, prošly stezku hbitosti, porazily rytíře, zúčastnily se výcviku na koni, dobyly hrad katapultem a nakonec musely získat magický klíč. Na konci stezky obdržely diplom s titulem rytíře a byly pasovány. Za absolvování stezky dostaly vuřty, které si vzápětí opekly.

Děti i dospělí mohli také zhlédnout vystoupení členů skupiny Západní Horda a dětské šermířské skupiny Zbrojnoši. Závěr akce patřil dětské diskotéce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám