Hlavní obsah

Bleskový šachový turnaj O pohár města Kdyně vyhrál Martin Vašíček

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. dubna proběhl v sále MKS Modrá Hvězda ve Kdyni už XXXIII. ročník bleskového šachového turnaje O pohár města Kdyně. Na startu letošního ročníku se sešla velmi silná konkurence. Hrálo se systémem každý s každým na jednadvacet kol, takže hráče čekalo pět hodin náročných šachových bojů.

Foto: Pavla Tochorová

O pohár města Kdyně

Článek

Nejlépe odstartoval domácí hráč Jiří Tochor, který po osmi kolech vedl společně s jedním z favoritů Martinem Vašíčkem z Domažlic se ziskem 7,5 bodu.

Loňský vítěz, domácí hráč Zdeněk Tochor měl tentokrát velmi špatný start a po prvních čtyřech kolech měl pouze hubených 1,5 bodu. Pak ho ale nastartovala výhra se Stanislavem Kubou a sérií šestnácti výher v řadě se vyhoupl na čelní pozice a čekal, jak si povede výborně hrající Martin Vašíček. Jak čas plynul, pozvolna se dostavila únava, s ní přišly i chyby a začal se, jak se říká, „lámat chleba“.

Martin Vašíček pod tlakem ale nezaváhal a svůj náskok těsně uhájil, když v posledním kole porazil dalšího ze silných hráčů, klatovského Karla Nováčka. Za vedoucí dvojici se pak zařadil další domácí hráč Stanislav Kuba, tradičně výborný bleskový hráč, který se ale bohužel letos nevyvaroval chyb, které ho stály lepší umístění.

Opět se potvrdilo, že domácím hráčům se na turnaji O pohár města Kdyně už tradičně daří a to, že za posledních šestnáct let byl na stupních vítězů vždy alespoň jeden zástupce domácích, není náhoda. Velké díky patří nejen účastníkům, ale i organizátorům z pionýrské skupiny Safír Kdyně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám