Hlavní obsah

Biliculum zve na integrační karneval

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tělocvična mikulovské základní školy Školní 1 ožije v sobotu 19. února karnevalovým rejem masek. Občanské sdružení Biliculum tam totiž pořádá pátý ročník Dětského integračního karnevalu.

Foto: Radek Novák
Článek

Dveře do světa plného kostýmů a her se otevřou široké veřejnosti. „Zábavné odpoledne v převlecích si užijí všichni. Je úplně jedno, jestli jsou malí nebo dospělí, jestli mají nějaký handicap nebo jsou zcela zdraví,“ shrnula Lenka Košuličová z občanského sdružení Biliculum.

A nikdo z příchozích se nudit rozhodně nebude. „Před promenádou masek se děti vyřádí na několika stanovištích. Čeká na ně třeba házení do šaška, stříhání bonbónů na provázcích, hledání předmětů poslepu nebo lovení rybiček. Nebudou chybět ani společné soutěže ratolestí a jejich doprovodů, těšit se můžou na překážkovou dráhu, určování barev i na hry s barevným padákem. Vyvrcholením bude soutěž v pojídání koláče,“ nastínila program Košuličová.

Zkrátka nepřijdou ani mlsné jazýčky účastníků, které potěší drobné občerstvení. Vstupné je dobrovolné, pořadatelé uvítají něco dobrého k zakousnutí – cukrovinky, buchty, koláče i slané dobroty. Karneval začne ve tři odpoledne a potrvá zhruba dvě a půl hodiny.

Občanské sdružení pořádá akci v rámci projektu Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Stonožka, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám