Hlavní obsah

Bílé Karpaty o víkendu přivítají Setkání muzikantů

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikanti mnoha hudebních žánrů se o nadcházejícím víkendu od 19. do 21. srpna sejdou na Mezinárodním hudebním a folklórním festivalu Setkání muzikantů v Bílých Karpatech. Ten se již podeváté koná ve Valašských Kloboukách a Brumově – Bylnici a divákům nabídne atraktivní program.

Foto: Lenka Zvonková

Setkání muzikantů i letos přivítá zahraniční hosty

Článek

„Setkání muzikantů má zvláštní náboj nejen díky účasti tří desítek souborů a kapel z celé České republiky, Slovenska i zahraničí, ale také díky přátelské atmosféře a setkávání dobrých lidí. Je příležitostí k tomu, aby se návštěvníci sešli se svými známými a kamarády, strávili spolu chvilku v hovoru, zatančili si, anebo si zazpívali u koštu vína. A když se k tomu potkávání dobrých lidí přidá i dobrá muzika, je to nejlepší spojení,“ pověděl o hlavním poslání ředitel festivalu Emil Zůbek.

Valašskokloboucké dění bude zahájeno v pátek 19. srpna. Příznivce country a folku přilákají kapely Tabáskova partyja, Dareband a další. Mezitím bude kostel Povýšení svatého Kříže hostit chrámový koncert vážné hudby.

Sobotní dopoledne odstartuje promenádní koncert a od 12:30 hodin se už budou na pódiu střídat jednotlivé soubory. Diváci se mohou těšit na Dechovou hudbu ZUŠ Valašské Klobouky, již budou střídat dechovky Krumsíňanka, Dúbravanka, Krajanka, Skalanka a Gloria, kapela patřící ke špičce mezi českými dechovkami. Z folklorních souborů se představí Klobučan a cimbálovka Marty Gerlíkové. Svůj talent předvedou i pěvecké soubory Děvčice z Kněžpola nebo Mužáci a večer rozproudí i Chodská dudácká kapela.

V neděli bude Setkání muzikantů vrcholit. Dopolední část bude náležet cimbálovce Kalíšek a dechovce Valaška. Pořadatelé slibují i vystoupení nejednoho zahraničního souboru. „Účast vzácných hostů ze zahraničí je tradičním překvapením, které pro návštěvníky festivalu chystáme. Letos to budou hned tři soubory z dalekých zemí, ovšem jejich původ zůstane až do víkendu utajen,“ řekl Emil Zůbek k největšímu lákadlu.

V Brumově zahájí festival páteční koncert souboru Trávnica. Sobotní program se přesune do areálu u kulturního domu a od 13:30 přivítá například Skalanku, Lieskovjany, Krumsíňanku, Krajanku či Brumovjanku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám