Hlavní obsah

Bílá nemoc zahraje v Malostranské besedě

Novinky, Tomáš Kopečný

Do pražské Malostranské besedy se vrací matador mezi folk-rockovými kapelami Bílá nemoc. Vystoupí zde v úterý 29. listopadu od 20.30 hodin a potěší své věrné fanoušky směsicí skladeb mapující jejich 25letou existenci.

Foto: Ája Dvořáčková
Článek

„Bílá nemoc je taková tvrdší nástupkyně folkové Bonsaje a letos oslavila 25 let existence. Za tuto dobu si dokázala vybudovat stabilní místo na hudební scéně, a to i s přispěním pravidelného koncertování u nás v Malostranské besedě. Vždy je tu rádi vidíme, protože vystoupení jsou vždy spojena s výbornou atmosférou a dobrou náladou na pódiu i v publiku,“ uvedl mluvčí Malostranské besedy Tomáš Kopečný.

Bílá nemoc vznikla v roce 1990 z popudu dvou hudebníků a lékařů Tomáše Poláčka a Zdeňka Hříbala jako elektrifikovaný nástupce úspěšné folkové kapely Bonsai. Na kontě má čtyři studiová alba a jednu živou desku z Malostranské besedy.

Kapela i přes tragická úmrtí kapelníka Tomáše Poláčka a textaře Františka Stralczynského nepřestala fungovat a pokračovala v hudební činnosti. V současné době hraje v sestavě: Zdeněk Hříbal (zpěv), Ivan Němec (baskytara, zpěv), František Pokorný (kytara, zpěv), Milan Martínek (kytara) a Petr Krejčí (bicí).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám