Hlavní obsah

Bezvadný den zažily děti s ostravským Divadlem loutek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti, které přišly v neděli 31. května do Divadla loutek Ostrava, zažily nádherný, zábavný den plný zážitků, her, soutěží a dětských dílniček. Akci pro ně připravili umělci souboru Divadla loutek.

Foto: Josef Zajíc

Den dětí v Divadle loutek Ostrava. 31.5.2015. Z inscenace Zlatovláska.

Článek

Den pro děti začal návštěvou krásné, něžné a milé inscenace Zlatovláska, kde dobro vítězí nad zlem, které sice bojuje, ale nakonec vyhraje láska a štěstí. Ti, kteří se představení dopoledne v 10,00 hodin v neděli 31. května zúčastnili, se mohli přímo na jevišti vyfotit se Zlatovláskou, Jiříkem nebo zlým králem.

Odpoledne členové souboru Divadla loutek Ostrava připravili před budovami divadel, stále scény a alternativní scény zábavnou hodinku se setkáním s loutkami, soutěžemi a dalšími atrakcemi. K dispozici bylo i kolo štěstí a házelo se míčkem na hrad.

V 15.00 se na venkovní ploše alternativní scény DLO představili Lenka a Zdeněk Pavlíčkovi, kteří pro děti a jejich rodiče připravili představení Vítejte ve světě loutek. Dětem umožnili stát se opravdickými divadelními herci, děti se i naučily, jak si vyrobit loutku a pak s ní hrály.

Po představení se otevřely dveře alternativní scény, kde byl připraven ráj pro všechny tvořilce - pokud si děti vyrobily, za dohledu odborníků, svoji loutku, odnesly si ji domů.

„Jsme rádi, že se na Den dětí dostavilo tolik dětí a rodičů. Spočteno - sečteno bylo jich něco málo přes 550. Už se těšíme na další akce,” uvedla Lucie Mičková z oddělení marketingu a PR DLO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám