Hlavní obsah

Běžecký pohár mládeže Kraje Vysočina: pohár pro atleta z Velkého Meziříčí

Novinky, Miloš Vokoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí běžci Kraje Vysočina mají za sebou jarní část běžeckého poháru. V sobotu 2. dubna se konal 47. ročník běhu O pohár století v zámeckém parku v Pacově.

Foto: Miloš Vokoun

Zlatý pohár z Pacova

Článek

Ze Sokola Velké Meziříčí se na start postavil Petr Vokoun. Čekala ho náročná trať 1100 metrů dlouhá. Po startu závodníci museli zdolávat stoupání a jejich pole se tak značně roztáhlo. Petr se však během krátké chvíle ujal vedení a udržel si je po celou dobu závodu. Zaslouženě tak mohl zvednout nad hlavu zlatý pohár vítěze.

V neděli 10. dubna pak pohár pokračoval závodem Korunou za korunu v Novém Městě na Moravě. Ve startovním poli bylo již početnější zastoupení velkomeziříčských Sokolů. Reprezentovali: Vendula Švihálková, Zuzana Rašovská, Nikol Bednářová, Julie Ráčková, Dana Harvey, Oliver Harvey, Jakub Kovalčík, Jan Kubíček a Petr Vokoun.

Na závodníky čekala tradiční trať okolo rybníka. Chladné počasí a déšť činily závod ještě obtížnějším. V konkurenci atletických oddílů z Vysočiny si reprezentanti Velkého Meziříčí vedli velmi dobře. Na bednu vystoupil Jakub Kovalčík pro bronzovou medaili a Petr Vokoun a Oliver Harvey si odnesli kov nejcennější.

Petr Vokoun tak v jarní části poháru nenašel přemožitele a je velkým favoritem do podzimní části. Trenéři měli radost z dosažených úspěchů, neboť to byla odměna za jejich práci během zimní přípravy v tělocvičně. V dalších týdnech již mladé atlety budou čekat závody na atletickém oválu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám