Hlavní obsah

Běžecké stopy v okolí Domažlic lákají milovníky zimních sportů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněhová nadílka uplynulých dnů potěšila zejména milovníky zimních sportů. Do lyžařských běžecký stop zve také Sportovní klub Sněhaři Domažlice ve spolupráci s městem Domažlice, Domažlickými městskými lesy a OaS Český les.

Článek

V okolí Capartic a Čerchova je k dispozici přes 60 kilometrů lyžařských stop a většina z nich je v současné době dobře sjízdných a upravených. Starají se o to hned dvě rolby.

„Naším cílem je maximální kvalita o víkendech, kdy jsou stopy upraveny již od 9 hodin. Pro pěší i sáňkaře budeme upravovat Stadionku až pod vrchol Čerchova,” uvedl místopředseda Sportovního klubu Sněhaři Domažlice Martin Janovec, který také tímto prosí o ohleduplnost a neničení nákladně upravených lyžařských sop pěší, cyklisty a jezdce na koních.

Lyžaři mohou na Čerchově opět využívat vloni velmi oblíbené zimní parkoviště pod Rozcestím.

Pokud sněhové podmínky dovolí, budou si moci běžkování užít také lidé přímo v Domažlicích. Skútrem budou upravované stopy v okolí Baldova s přístupem ze sídliště Kozinovo pole a od Hanova parku a v okolí basebalového hřiště pod Vavřincem.

Nejaktuálnější informace o sněhových podmínkách a úpravě běžeckých tratí i sjezdovky na Sádku, která je momentálně zatím ještě mimo provoz, najdete na www.snehari.cz. Zároveň je možné sledovat aktuální sněhové podmínky na web kameře umístěné přímo na vrcholu Čerchova prostřednictvím web stránek města Domažlice www.domazlice.eu – pro turisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám