Hlavní obsah

Berounský multižánrový Metro club zve na první koncert

Novinky, Blanka Boboková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berounský multižánrový hudební klub Metro club v létě letošního roku prošel zásadní rekonstrukcí a proměnil se tak na moderní multifunkční prostor. Od 11. října bude otevřen každý pátek a sobotu, přičemž páteční večery budou vyhrazeny deejayům a ty sobotní zase koncertům.

Foto: Metro Club Beroun

Cocoman & Solid Vibes: Zázraky

Článek

V sobotu 11. října zde proběhne první koncert - Cocoman & Solid Vibes.

Cocomana (Adama Lančiho) není třeba příznivcům reggae music příliš přestavovat. Od roku 2006 zkoumá a propaguje moderní podobu reggae a dancehall music. Jeho neortodoxní pojetí a často až folkové texty kombinované s tanečním rytmem dnes oslovují stále více posluchačů napříč hudebními škatulkami.

Za několik let si Cocoman stihl zahrát s nejrůznějšími kapelami (United Flavour, Švihadlo, Riddimshot...) i DJs (Peeni Walli, kterých byl dlouholetým členem, Selector Boldrik, Wilda Panda a další). Vydal několik mixtapů a singlů a odehrál stovky akcí.

I ti, kteří se o tento žánr příliš nezajímají, možná narazili na jeho nejpopulárnější písně - Tak už to bal s Dr.Karym a Jedna Láska - obě na Youtube atakují hranici 1 000 000 shlédnutí. Mezinárodním úspěchem je například opakované vystoupení na největším evropském reggae festivalu Rototom Sunsplash ve Španělsku.

Současnou sestavu kapely tvoří zkušení hráči z jazzové scény – na bicí Martin Kopřiva, na basu Marek Eichler, dále Petr Eichler (kytara) a Martin Červinka (klávesy).

V rekonstruovaném prostoru s kvalitní hudební aparaturou bude návštěvníkům k dispozici kvalitně zásobený bar, příjemné posezení a samozřejmě i nové sociální zázemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám