Hlavní obsah

Berounský advent se staropražskými písničkami, myslivci i folkrockem

Novinky, Alena Šustrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protože všechno má svůj čas, i berounský advent se chýlí ke svému závěru. Návštěvníci i domácí se ale ještě do poslední adventní neděle mají nač těšit.

Foto: Alena Šustrová

Prosincové ráno na berounském náměstí z výšky.

Článek

Zpívání, bruslení a pracny

Po středečním vystoupení Sboru SPgŠ se ve čtvrtek 19. prosince představí v 10 hodin dopoledne děti ze základní a mateřské školy v Preislerově ulici. V 17 hodin oživí umělé kluziště hokejová exhibice hráčů týmu Medvědi Beroun 1933, připravena je také soutěž o nejchutnější pracny.

V pátek 20. prosince vystoupí na pódiu v horní části náměstí Zdický smíšený sbor, který v příštím roce oslaví 55. výročí svého založení. Sbor byl původně pouze mužský, ženy byly přibrány teprve po roce jeho fungování. V roce 1969 činnost sboru skončila, obnovena byla až po dlouhých jedenadvaceti letech. Vystoupení začne v 18 hodin.

Staropražské písničky

Do minulého století vrátí posluchače staropražské písničky v podání venkovské kapely z kraje kolem dolní Berounky, Brd a Karlštejna, která už od roku 1985 hraje v České republice i zahraničí převážně staropražské a lidové písničky. Ty zazní v sobotu mezi 10. a 12. hodinou. Dobové oblečení je u této kapely samozřejmostí.

Troubit "na lesy" lze i na náměstí

Definitivně posledním programem bude o čtvrté adventní neděli vystoupení Myslivci v adventu. Jak zní lesní rohy uprostřed města, mohou posluchači vyzkoušet od 15 hodin.

Nebe nad Berounem

Nedělní program zakončí v 16 hodin vystoupení muzikantů shromážděných okolo kytaristy a klávesisty Ondřeje Fencla (5P Luboše Pospíšila, Schodiště a další), zde ve formaci Hromosvod hrající už 19 let netradiční folk rock. Na jejich zatím posledním albu lze najít i skladbu Nebe nad Berounem, s jistotou víme, že skladba je na repertoárovém listu pro hraní na berounském náměstí. Jaké bude to skutečné nebe nad Berounem, zatím jasné není, přijďte se tedy přesvědčit sami.

Reklama

Výběr článků

Načítám