Hlavní obsah

Berounský advent nekončí aneb Koledy, módní přehlídka i rock

Novinky, Alena Šustrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také o třetí adventní neděli a v týdnu před ní se mají Berouňané na co těšit. Čeká je hokejová exhibice - tentokrát žen, zpívání koled, módní přehlídka, muzikál na ledě a na samý závěr Strašlivá podívaná.

Foto: Alena Šustrová

Pracovnice berounské knihovny jako knižní anděl ukázala o 2. adventní neděli divákům cestu knihy od prodejce do knihovny a dále ke čtenářům.

Článek

Kloužou (se) všichni

Když už je v Berouně na náměstí kluziště, mělo by být maximálně využito. To je plněno beze zbytku zejména díky berounským hokejistům. Po exhibici mužské začne ve středu 11. prosince v 17 hodin hokejová exhibice hráček týmu Berounské Lvice, hokejový dorost nastoupí ve čtvrtek v 16 hodin.

Česko zpívá koledy

V celém Česku se ve středu budou zpívat koledy - úderem 18. hodiny se celá země rozezní zpěvem vánočních koled. Zpívat se bude také v Berouně. Na pódiu v horní části Husova náměstí zazpívá dětský sbor Krákorky ze Základní umělecké školy Václava Talicha pět předem daných vánočních koled, z nichž první je Nesem vám noviny, na ně potom bude navazovat připravený vánoční program. 

Zpěv nebude chybět ani ve čtvrtek - od 17 hodin vystoupí sbor žáků Gymnázia Joachima Barranda nazvaný příznačně Joachim Barrand´s Singers. Děti z berounských mateřských a základních škol vystoupí ve čtvrtek a v pátek vždy v 10 hodin.

Módní přehlídka věnovaná (nejen) Luciím

Berounská návrhářka Dobromila Matoušková představí své neotřelé modely ve čtvrtek v 18 hodin. Nejen předváděné oblečení bude netradiční - o hudební doprovod se tentokrát postará rocková kapela Tak akorát.

Třetí adventní neděle - krasobruslení i historizující folk

Absence sněhové nadílky, na kterou se podle meteorologů nemůžeme těšit ani o této neděli, snad berounským i mimoberounským návštěvníkům vynahradí muzikál na ledě Sněhurka v podání členů TJ Kraso Beroun, kteří začnou na umělém ledě tančit v 15 hodin.

V 16 hodin začne vystoupení folkově historizující kapely Strašlivá podívaná. Písně letos pětadvacetileté kapely mají nádech středověku i renesance, občas jsou lehce kořeněny příchutí židovských či cikánských rytmů. Atmosféru jejich vystoupení dotvářejí také dobové kostýmy, alespoň tedy v případě, že počasí není úplně nemilosrdné.

Více informací o programu berounského adventu na www.mesto-beroun.cz a www.mkcberoun.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám