Hlavní obsah

Benefiční koncert v Nejdku bude hudebním putováním za vánočními zvyky po Evropě

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benefiční koncert pro Mateřskou školu Nerudova v Nejdku se uskuteční v neděli 25. prosince v nejdeckém evangelickém kostele.

Foto: Vladimír Uhlíř

Evangelický kostel Vykupitele v Nejdku

Článek

Farní sbor České církve evangelické zve všechny zájemce do evangelického kostela v Nejdku na benefiční koncert s názvem Vánoce v Evropě, který začne 25. prosince v 17 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Představí se kantorská skupina SILBEGRIM hudebním putováním za vánočními zvyky evropských zemí. Členy souboru jsou Ondřej Bednář a jeho kolegyně Helena Grimmerová a Hana Silovská, učitelé ze ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov, Lucie Silovská, žákyně 7. třídy téže školy, a Sara Takieddinová, studentka Konzervatoře Teplice.

Skupina SILBEGRIM funguje příležitostně. V roce 2007 se představila na Folkové Ohři na Hauenštejně s vlastními folkovými písničkami. V posledních letech vystupuje na Karlovarsku s vánočními programy a starou hudbou; např. na Božím Daru, v Sedleci, v Boru, na Andělské Hoře.

"Hudební putování za evropskými Vánocemi proběhne hudbou i slovem: vedle českých koled zazpíváme ještě koledy anglické, francouzské a německé. V komponovaném pořadu promluvíme také o adventních a vánočních zvycích - například jak si rozumějí Santa Claus a Ježíšek nebo kde se vzal vánoční stromeček," prozradil Ondřej Bednář.

Reklama

Výběr článků

Načítám