Hlavní obsah

Benefiční akci v Ostravě zakončil koncert skupiny Slza

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu se v ostravském Trojhalí Karolina konal 2. ročník benefiční akce Spolu ruku v ruce na podporu aktivit lidí, kteří se starají o své blízké členy rodiny s postižením. Benefici uspořádal Moravskoslezský kraj.

Foto: Josef Zajíc

2. ročník benefiční akce " Spolu ruku v ruce."

Článek

"Chceme lidem, kteří se starají o postižené ve své rodině, tímto způsobem poděkovat, ale zároveň široké veřejnosti ukázat, že jsou lidé, kteří se rozhodli pomáhat," informoval náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jiří Navrátil.

Systém pomoci je takový, že lidé, kteří tuto akci navštívili, zaplatili dobrovolné vstupné. V tomto ročníku se mohli rozhodnout, kterému spolku ty peníze budou věnovat.

Jsou to dva spolky - Jonášův spolek, z.s. - účelem spolku je poskytovat pomoc dětem, mládeži a dospělým se zdravotním postižením a to s mentálním, smyslovým a poruchou autistického spektra.

Druhým spolkem, který využil dobroty lidí a úřadu, je Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s. Spolek nabízí služby pro rodiny dětí se sluchovou vadou z celé České republiky.

K vybraným penězům z dobrovolného vstupného ještě přibyly peníze ze zakoupeného piva. Cena piva byla navýšena o 5 korun a k tomu zákazník obdžel žeton. Ten hodil do kasičky s projektem Zahradní slavnost pro děti se zdravotním postižením a jejich pečující osoby v Hlučíně nebo pro druhý pojekt Příměstský tábor Ve světě se neztratíme.

Po celou dobu byl připraven doprovodný program pro návštěvníky. Děti viděly divadelní představení Poppy a Adélka, vystoupení bubenického souboru RYTMY, taneční vystoupení skvělého tanečníka Patrika Ulmana, který děti některé taneční fígle naučil, a další zábavné akce. 

V závěru náměstci hejtmana Moravskoslezského kraje Jiří Navrátil a Lukáš Curylo vyhlásili sumu, kterou lidé věnovali dobrovolným vstupným a žetony. Tato suma byla rozdělena mezi jmenované spolky a hejtmanství Moravskoslezského kraje stejnou sumu ještě přidalo. Jonášův spolek obdržel 2 x 29 265 korun a Centrum pro děti se sluchovým postižením Tamtam 2 x 29 450 korun, protože dostali více žetonů k projektu.

Poté začal koncert, na který všichni čekali. Hala se zaplnila a skupina Slza zahrála své písně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám