Hlavní obsah

Během Ostravské muzejní noci brány otevře 34 kulturních a technických center

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravská muzejní noc opět nabídne noční rozptýlení. Třicet čtyři ostravských kulturních a technických center otevře v rámci celorepublikového festivalu Muzejní noc své brány veřejnosti zdarma až do pozdních nočních hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostravská muzejní noc bude 7.6.2014: Ilustrační snímek.

Článek

V sobotu 7. června od 17 hodin do půlnoci se v rámci celé Ostravy pošesté uskuteční festival Ostravská muzejní noc 2014. Společně se představí 34 organizací, které se zapojí do kulturně-společenského dění města Ostravy i Moravskoslezského kraje.

Festival bude zahájen společným vypouštěním mýdlových bublin pomocí bublifuků v 18 hodin před budovou Nové radnice na Prokešově náměstí za účasti představitelů města a organizací, které vznik festivalu iniciovaly.

Jádro Ostravské muzejní noci 2014 tvoří kulturní stánky, které mají v Ostravě vybudováno renomé. Zakládajícími organizacemi jsou Galerie výtvarného umění v Ostravě a Ostravské muzeum. Festival již tradičně obohatí i nově zapojené subjekty Stará aréna, Železniční muzeum moravskoslezské, Galerie města Ostravy PLATO a v neposlední řadě Český rozhlas Ostrava.

Dopravu zájemců o Muzejní noc 2014, kterých v loňském roce bylo 30 000, opět zajistí Dopravní podnik města Ostravy. Bude se jezdit na čtyřech linkách A, B, C, D, které spojí čtyři koncové body OMN, Landek Park, Dolní Vítkovice, mobilní Planetárium (v nové Aule VŠB - TU Ostrava) a Důl Michal v Michalkovicích.

Autobusy budou odjíždět a vracet se ze všech tras vždy na zastávku Výstaviště na Černé louce u Divadla Antonína Dvořáka. Zde bude možné přestupovat. Jízdné na těchto trasách bude v rámci Muzejní noci zdarma. Autobusy budou jezdit podle předem zveřejněného jízdního řádu.

Festival zaštítil hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a primátor města Ostravy Petr Kajnar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám