Hlavní obsah

Běhání pro veřejnost v zámeckém parku v Holešově začalo úspěšně a bude pokračovat

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holešovský zámecký park a přilehlá obora skýtají netušené možnosti pro aktivní relaxaci. Využili toho místní sportovci a v minulých dnech zorganizovali první akci, kterou nazvali Běhání pro veřejnost.

Foto: Robert Rohál

Organizátoři Běhu pro veřejnost - Svatka Ságnerová a Jakub Hřib.

Článek

I proto se ve čtvrtek 3. dubna v podvečer sešla u vchodu do zámeckého parku takřka dvacítka nadšenců, aby se - pod záštitou Atletiky Holešov a Každý může pomáhat – dvou místních spolků – přišli společně proběhnout, a třeba i založit tradici veřejného běhání v Holešově.

Skupina začínajících běžců byla velmi různorodá – od desetiletého hocha přes mladé maminky s dětmi až po zkušené atletické trenéry – ale program byl připraven pro účastníky všech věkových i výkonnostních skupin.

Po úvodním slovu Svatavy Ságnerové z o. s. Každý může pomáhat a trenéra Jakuba Hřiba (Atletika Holešov), vysvětlujícím proč a jak běhat, se daly tři skupinky atletů do pohybu a každá podle svých možností absolvovala první společný trénink. Nejlepší vytrvalci uběhli během 40 minut přes 6 km, ale i začátečníci se nenechali zahanbit a jejich 4 km jsou pěkným úvodním výkonem.

Celá skupina rovněž absolvovala strečinkové rozcvičení, komentář o základní technice běhu a potřebném vybavení pro tuto sportovní disciplínu.

Další společné běhání bude pokračovat ve čtvrtek 10. dubna od 18 hodin a potom každý čtvrtek ve stejnou dobu, sraz zájemců u brány do zámeckém parku u zahradnictví. Podle zájmu budou trenéři zvažovat zvýšení četnosti běhání. Všechny informace najdete na stránkách Atletika Holešov a Každý může pomáhat.

Další informace: http://kazdymuzepomahat.cz/ - http://atletika-holesov.webnode.cz/

Související témata:

Výběr článků

Načítám