Hlavní obsah

Béčko Letohradu zvítězilo v přípravném zápase nad Vamberkem

Novinky, Martin Lorenc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. února se na umělé trávě v Letohradě odehrálo přípravné utkání mezi FK OEZ Letohradem B a TJ Baníkem Vamberk. K vidění bylo celkem 7 gólů, několik pohledných akcí i perfektních brankářských zákroků. Letohrad zvítězil 6:1.

Foto: Martin Lorenc

FK OEZ Letohrad

Článek

Za příznivého únorového počasí a za slabé účasti diváků proti sobě nastoupily týmy z rozdílných soutěží. Letohrad B hraje 1. A třídu. V podzimní části soutěže získal pouhých 11 bodů a zimní přestávku přečkává na 12. pozici v tabulce. Naopak Vamberk, který bojuje o body v Okresním přeboru II. třídy - SYNYT je po podzimu lídrem tabulky s 38 body a náskokem tří bodů na druhý Rychnov nad Kněžnou B.

V 15.00 úvodní hvizd sudího Beneše odstartoval klání obou jedenáctek a hned v 5. minutě otevřel skóre útočník Lorenc, když si poradil před šestnáctkou se skákajícím balónem a přízemní střelou k pravé tyči poslal domácí do vedení. To vydrželo pouhých 20 minut.

Ve 25. minutě zahrávali hosté rohový kop. Rozehrávka na krátko, centr před bránu, kde se k hlavičkování dostal Vamberský útočník a trefou pod břevno srovnal stav na 1:1. V 36. minutě šel Letohrad opět do vedení. Pomalou a vzduchem letící přihrávku gólmanovi vystihl opět Lorenc a hlavou dostává míč za záda bezmocného brankáře. Za stavu 2:1 pro domácí ukončil rozhodčí první poločas.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy s lehkými změnami v sestavě. Hned čtyři minuty od začátku druhého poločasu se skóre změnilo a to ve prospěch Letohradu. Pokorný hlavou sklepl míč Černohousovi před kruh velkého vápna a ten z otočky parádní trefou do pravé šibenice zvýšil vedení na 3:1 pro FK OEZ.

Během následujících dvaceti minut se obě mužstva přetahovala o balón s občasnými, ne příliš nebezpečnými brejky či centry do pokutového území soupeře. V 70. minutě Pokorný prostřelil vamberského brankáře, který jeho střelu neudržel: 4:1. V 78. minutě Pokorný rozehrával rohový kop. Jeho centrovaný míč si našel letohradský obránce Peřina a pěknou hlavičkou zvýšil na 5:1. Čtyři minuty před koncem únikem a následným protlačením míče přes brankáře upravil na konečných 6:1 Tomáš Svoboda. 

Sestava FK OEZ "B": Wendl (46. Satoria) - Černohorský (46. Pačínek), Peřina, Šponar P., Šťovíček - Procházka, Pokorný, Sita (46. Krejčí), Svoboda - Černohous (65. Wendl), Lorenc

Trenér: Miroslav Fidler

Branky: Lorenc (2), Černohous, Pokorný, Peřina, Svoboda

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám