Hlavní obsah

Bazar, v němž budou lidé nakupovat pro dobrou věc

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Spolupráci s handicapovanými občany se věnuje středisko Naděje v Uherském Hradišti. Do jeho dobročinného obchodu na Masarykově náměstí každé všední dopoledne docházejí ženy a muži se zdravotním postižením.

Foto: Renata Zezulková

Než se zboží vyloží na pult, musí se pěkně vyžehlit.

Článek

Když je zapotřebí, pustí se do úklidu, žehlení, ukládání zboží do regálů a dalších prací. V současné době pomáhají zejména s přípravou dobročinného bazaru, který se v obchodě uskuteční ve čtvrtek 8. prosince 2016 od 10 do 18 hodin.  

Lidé z města a okolí reagovali na výzvu uherskohradišťského střediska Naděje a věnovali mu spoustu oblečení pro děti i dospělé, hračky, knihy a další dárky.

„V dobročinném bazaru nabídneme rovněž designové výrobky od místních tvůrců,” uvedla Jana Bartošková, projektová manažerka Naděje. „Návštěvníci si budou moci zakoupit například náušnice a ručně šité hračky z kreativní dílny Natálie Staňkové nebo přírodní kosmetiku Bublina z Veselí nad Moravou. K naší velké radosti se zapojili také studenti ze Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti, kteří pomohou i při prodeji zboží. Na pultech rovněž představíme řadu pěkných dárků od maminek z kunovické Berušky.“

Kromě výhodných nákupů za symbolickou cenu si přítomní zasoutěží o poukázky na nákup kosmetiky, volné vstupenky do centra zdravého pohybu Benefit nebo ceny z tomboly od místní realitní pobočky Remax. Aby maminky a tatínci mohli na bazaru nerušeně nakupovat, o jejich děti se postarají dobrovolníci z občanského sdružení Akropolis. Ti také připravují módní přehlídku.

Protože je obchůdek malý a tak velké množství zboží by se na jeho pulty nevešlo, pomocnou ruku Naději podala sousední kavárna Cafe 21. V jejích prostorách se uskuteční  burza knih, módní přehlídka a představí se zde i designový koutek tvůrců z regionu. Chybět nebudou ani vánoční ozdoby, které vyrobili klienti sociálně terapeutické dílny Naděje. V letošním roce zhotovili edici keramických andělů.

„Přejeme si, aby se bazar stal společenskou událostí, místem příjemných setkání a radosti z nakupování pro dobrou věc,“ uvedla  Renata Zezulková, fundraiserka Naděje.

Pokud někdo má doma nebo ve firmě vhodný dárek, který by chtěl obětavým organizátorům z Uherského Hradiště věnovat, může tak učinit každý všední den přímo v dobročinném obchodě na Masarykově náměstí, číslo 21 v Uherském Hradišti. Finanční výtěžek z bazaru bude využit na pracovní terapie klientů Naděje.

Související témata:

Výběr článků

Načítám