Hlavní obsah

Baťův kanál ožije pelotony cykloturistů

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé jarní počasí přímo vybízí k cyklistickým vyjížďkám. Na vyhledávané cyklostezce vedoucí podél řeky Moravy a Baťova kanálu můžete zažít slavnostní otevření cykloturistické sezóny - stane se tak v sobotu 28. dubna.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Cyklostezka v Napajedlích

Článek

Ten den vyrazí kolem osmé hodiny ranní dva cyklistické pelotony, do kterých je zvána široká veřejnost. Jeden startuje z Hulína, druhý z Uherského Ostrohu. Oba pelotony se střetnou v poledne v rekreačním areálu Pahrbek v Napajedlech.

V průběhu celé akce bude probíhat vědomostní soutěž a právě na Pahrbku dojde k vyhlášení vítězů této soutěže. Ceny pro vítěze věnovali podnikatelé z Napajedel  a blízkého okolí.  Kromě toho je připraven zábavný program, jehož součástí je také koncert skupin TURBO, Darkil a Rock Show revival. Akce není pojata jako závod, ale naopak jako pohodová projížďka se zastávkami ve všech projížděných obcích. Pořádá ji Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě.

Cyklostezka podél Baťova kanálu je nejoblíbenější lokalitou pro cyklisty a in-line bruslaře na Východní Moravě. K plné spokojenosti cykloturistů schází dokončit úsek zhruba 4,5 km dlouhý z Kvasic do Bělova. "Svazek obcí, jehož se turistické využití Baťova kanálu týká, chce problematický úsek řešit společnými silami. Pokud budeme úspěšní ve vypsané výzvě Regionálního operačního programu Střední Morava a získáme potřebnou dotaci, pak by mohla být tato cyklostezka dokončena již v cyklistické sezóně 2014," prozradil Jiří Durďák, projektový manažer Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě.

V minulém roce se na celé trase mezi Kroměříží a Hodonínem vyžívalo kolem půl milionu cyklistů a in-line bruslařů. Raritou cykloturistiky podél Baťova kanálu je možnost kombinovat jízdu na kole s plavbou na lodi. Jak výletní lodě, tak pronajímané hausbóty jsou k přepravě kol přizpůsobeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám