Hlavní obsah

Baškou se rozezní filmové melodie

Novinky, David Blahut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obec Baška a Moravskoslezská Sinfonietta za podpory Moravskoslezského kraje pořádá open-air koncert Letní koncert filmové a populární hudby, který proběhne v sobotu 24. června od 19 hodin na parkovišti pod přehradou Baška.

Foto: David Blahut

Moravskoslezská Sinfonietta

Článek

Pořadatelé chtějí lidem představit symfonický orchestr, který nehraje jen vážnou hudbu, ale tím, že zahraje známé filmové melodie, zaujme převážně mladé lidi.

V rámci dvouhodinového koncertu pod otevřeným nebem zazní v podání 50členného orchestru a v některých písních i za doprovodu zhruba 120 sboristů jak dětského tak dospělého 17 známých melodií z filmu nebo populárních hitů, např. Sám doma, Profesionál, James Bond, Pán prstenů, Avatar, Madagaskar, ABBA…

„Vystoupí však také nedávní vítězové soutěže Talent Ostrava 2017, např. absolutní vítěz Miroslav Macáš, který zazpívá hit od Aerosmith – I don’t want to miss a thing, na který my jak orchestr se nejvíce těšíme,” uvedl Jan Soukup, jednatel Moravskoslezské Sinfoniety.

Mezi dalšími hosty jsou i finalistky Talent Ostrava 2017 – Ema Marchewková a Klára Medvecká. Mezi sbory se představí Chorus Ostrava, Smíšený pěvecký sbor Gymnázia Orlová, Meandry ZUŠ B. Martinů Havířov. Dirigentem letního koncertu bude Ondřej Packan.

Moravskoslezská Sinfonieta hraje již 6 sezónu. Myšlenka symfonického orchestru vznikla již v roce 2010. Zároveň je také jedinou orchestrální akademií na Severní Moravě. Veškeré zázemí poskytuje malebná obec Řepiště. Tato organizace nabízí široké uplatnění studentům a absolventům konzervatoří či základních uměleckých škol. Poskytuje možnost sebe zdokonalení a profesní praxe v tomto tělese. Tato akademie se snaží v průběhu roku vzdělávat v orchestrální praxi hráče z celé České republiky a Slovenska. Dokládá to i fakt, že hráči dojíždí z Prahy, Brna, Pardubic, Kroměříže, Bratislavy a Žiliny.

Uspořádat takový koncert, který bude zároveň k sezení, není jednoduché, je třeba postavit obrovské pódium pro 150 členů, zároveň zázemí, kde se mohou převléknout. Organizátoři akce zajišťují mj. i křesla, která v takovém množství mohou přivést jedině z Polska.

Koncert doplní projekce filmových ukázek z daných filmů na velkoplošné obrazovce přímo za orchestrem a sborem. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji na www.baska.cz nebo na místě.

Ukázky:

Ukázky: https://www.youtube.com/watch?v=td-YLt7dNWs

https://www.youtube.com/watch?v=DXh7S8jISWI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám