Hlavní obsah

Basketbal Olomouc se chystá na zajímavé derby s Prostějovem

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lonští bronzoví medailisté se chystají na derby s nováčkem v 1. lize - celkem BCM Orli Prostějov. Zatímco Basketbal Olomouc má na svém kontě po dvou utkáních dvě výhry, Orli se z výhry ještě neradovali. Přesto půjde o dramatické utkání. To se uskuteční v pátek 14. října od 19:00 v Olomouci.

Foto: Monika Czabeová

Basketbal Olomouc

Článek

Basketbalisté Olomouce vstoupili do nové sezony se značně obměněným kádrem a opět pod taktovkou staronového kouče Michala Pekárka. Na úvod hostil celek Basketbal Olomouc silné Pardubice, za který nastoupili také dva reprezentanti. Po úvodní nervozitě se domácí ujali vedení, které drželi po většinu utkání a nakonec zvítězili 76:65.

Hned čtyři hráči základního kádru loňské sezony nezasáhli do úvodního duelu. Trojice Luboš Moravec, Petr Andres a Marek Sehnal totiž v klubu již nepůsobí a nejvýraznější postava domácích Jakub Sedlák je zraněný. I tak domácí přesvědčili, že omlazení kádru a zejména poctivá příprava se vyplatila.

Také utkání druhého kola Hanáci vyhráli, dva body se však nerodily lehce. Havířov po většinu utkání vedl, ale hráči Basketbalu Olomouc bojovali až do konce a urvali plný počet bodů. 

„V prvním zápase jsme vyhráli, což považuji za důležité. Máme mladé mužstvo, někteří hráči hráli první zápas v první lize a hned proti silnému soupeři. Předvedli jsme bojovný týmový výkon. V první půlce jsme si soupeře nepohlídali při střelbě za 3 body,  ale poté jsme zlepšili obranu, což se hned projevilo. Byl to čtvrtý zápas v řadě, ve kterém jsme dostali kolem 60 bodů, což potvrzuje naši strategii – vycházet zejména z dobré obrany. Za nejdůležitější považuji, že hráči nepanikařili, když soupeř několikrát dotáhl slibně se tvořící náskok. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Jirka Dedek, který zejména v poslední pětiminutovce rozhodl o našem vítězství," zhodnotil 1. zápas kouč Pekárek.  

Další domácí utkání:

30.10. Basketbal Olomouc - Sokol Šlapanice

11.11. Basketbal Olomouc - Snakes Ostrava

25.11. Basketbal Olomouc - BC Nový Jičín

9.12. Basketbal Olomouc - Start Havířov

6.1. Basketbal Olomouc - SKB Zlín

20.1. Basketbal Olomouc - UP Olomouc

3.2. Basketbal Olomouc - BK Opava "B"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám