Hlavní obsah

Barevňáky výtvarnice Dagmar Krůškové budou dál plnit své poslání

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barevňáky, se kterými se můžete setkat a koupit si je například při dobrovolné sbírce v ulicích Trutnova, opět budou pomáhat. Měna Barevných domků Hajnice, která má symbolicky řečeno přinést barevnější svět svým klientům, bude opět k mání veřejnosti.

Foto: Barevné domky Hajnice

Domeček na Barevňácích kopíruje skutečné domy klientů Barevných domků v Hajnicích.

Článek

Barevňák můžete získat na několika místech, jednak při nákupu v Oranžové kavárně za nákup nad 150 Kč nebo v Barevné dřevěnce za nákup nad 350 Kč, a také při sbírce Barevná pomoc v Trutnově, za vstup na Folkový večer a na dalších trutnovských akcích. Na konci roku si budete moci za nasbírané Barevňáky vybrat a nakoupit v Oranžové kavárně výrobky z dílen Barevných příležitostí.

Sortiment je opravdu pestrý, keramikou počínaje a pečenými výrobky konče. Hodnota 1 Barevňáku bude 10 Kč. Barevňáky navrhla výtvarnice Dagmar Krůšková. „Výzvy a podpora dobrých věcí se neodmítají,“ říká o své práci pro Barevné domky v Hajnicích výtvarnice.

Motivem Barevňáků je cesta domů a z domu, je to kruh, který se v každém životě, i v životě lidí s mentálním postižením, opakuje velmi často. Odcházíme z rodičovského domu a zase se tam vracíme. Barevné domky v Hajnicích jsou pro jejich obyvatele opravdovými rodičovskými domy, ke kterým mají velmi pevný citový vztah. Domeček na obrázku v obrysech kopíruje jejich skutečné domy...      

Související témata:

Výběr článků

Načítám