Hlavní obsah

Barbora Závadová a Václav Svěrkoš podpořili benefiční běh v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvěle připravený, zorganizovaný a provedený 1. ročník benefičního běhu RUN-ROLL se v ostravském In-Line Parku vydařil.

Foto: Josef Zajíc

Benefiční běh RUN-ROLL v Ostravě 25.4.2015. Start prvního rozběhu.

Článek

V sobotu 25. dubna od 10.00 probíhal v In-Line Parku v Ostravě-Vítkovicích 1. ročník benefičního běhu RUN-ROLL. Akce se zúčastnilo 15 týmů různě vybraných lidí, kteří museli odběhnout pět 1200metrových kol a tlačit sportovní vozík pro handicapovaného.

Závodu se zúčastnila špičková plavkyně, členka Klubu plaveckých sportů Ostrava, olympionička Barbora Závadová, která běžela v družstvu Happy a podílela se na skvělém umístění týmu. Běžela spolu s dalšími sedmi družstvy v prvním rozběhu, který zahájila hlavní organizátorka akce atletka, členka SSK Vítkovice Karolína Váchová.

„Bývalá spolužačka Kája Váchová mě motivovala, tak jsem tady. Akce je to výborná a prospěšná. Délka tratě nebyla problémem. V rámci tréninku naběhám i 6 km,” řekla po odběhnutí svého úseku Barbora Závadová.

V meziběhu celé skvělé akce byl start 14 maminek s dětmi v kočárku, které taktéž musely urazit 1200 metrů asfaltového oválu v In-line Parku. Krásné slunečné dubnové počasí bylo pro závodnice vzpruhou. Snažily se zvládnout trať v co nejkratším čase. Dokázala to maminka Zuzana Lindovská, která zvítězila v čase 6:04. Vítězkami byly všechny ženy, které závod nazvaný  Maminka jede! absolvovaly.

V druhém rozběhu štafetového běhu RUN-ROLL v družstvu Mechanici Havířov startovala další sportovní hvězda českého nebe, bývalý český reprezentant  v kopané, hráč Baníku Ostrava Václav Svěrkoš. Po doběhu svého úseku řekl: „Tak samozřejmě je to fajn akce pro dobrou věc. Rád se takových věcí zúčastním. Uběhnout tu vzdálenost pro mě nebyl problém, ale určitě faktem je, že to tlačení vozíčku bylo náročnější.”

Pořadatelé připravili i bohatý doprovodný program. Děti se mohly zúčastnit atletických soutěží a bodyzorbingu. Divaci se dověděli, co je to CrosssFit. Mohli vidět funkční cvičení vhodné pro všechny, bez rozdílu věku, pohlaví a kondice.

Akce byla ukončena předáním originálních medailí všem běžcům, věcné ceny obdrželi ti nejlepší. V závěru Karolina Váchová poděkovala všem zúčastněným, rozhodčím, členům doprovodu i divákům. A oznámila, že na nákup sportovního vozíku pro handicapované sportovce bylo vybráno 15 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám