Hlavní obsah

Bakovská vinotéka přilákala na košt stovku návštěvníků

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhého listopadu je sice svátek všech zesnulých, ale dá se na ně vzpomínat nejen zapálením svíčky a květinou, ale i posezením s přáteli u vína a připomenutím si hezkých chvil strávených s těmi, kteří už jsou nenávratně na onom světě.

Foto: Josef Školný
Článek

O dušičkové neděli se v Bakově nad Jizerou otevřela vinotéka a obchod ovocem a zeleninou. Ochutnávalo se především víno z vinařství Vinofol na jehož správnou degustaci dohlížel someliér a zástupce firmy Václav Bešta.

Návštěvníkům osvětlil, odkud víno pochází, jaké má charakteristické chuťové vlastnosti a kvality. Zároveň pomohl s výběrem vín pro každou příležitost. Nabízelo se i víno sudové, které si pravidelní zákazníci manželů Langhansových nemohou vynachválit, k dispozici jsou vína suchá, polosladká i sladká.

Vína značky Novosedly Vinofol pocházejí z Pálavské krajiny, která je nejteplejší a nejsušší oblastí České republiky. Velkým zásobitelem je několik viničních tratí. Namátkou jmenujme například viniční trať Sahara, která se rozléhá na ploše 21 ha a její hlavní odrůdovou skladbou je: Pálava, Rulandské šedé, Chardonnay, Tramín červený, Modrý portugal.

A právě tato výborná vína a mnoho dalších byla v nedělním odpoledni velmi příjemným prostředkem k setkání lidí na ulici, neboť do krámku by se všichni nevešli. Přišli místní ochotníci v kostýmech, místní baráčníci v krojích, ale hlavně plno kolemjdoucích, vracejících se z dušičkového hřbitova a známých provozovatelů.

K vínu se podával sýr a chutné klobásky. Z reproduktorů se linuly krásné moravské písničky, které setkání dávaly ještě příjemnější atmosféru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám