Hlavní obsah

Bafunářské závody s tradičním maškarním loučením ukončily zimní sezonu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ski klub Ústí nad Orlicí ve svém areálu Ski centra v Říčkách v Orlických horách ukončil v sobotu 6. dubna zimní sezonu 2018/2019 atraktivními závody maskovaných lyžařů se závěrečnou jarní koupelí.

Foto: Petr Špatenka

Brr - mně to nějak nevyšlo.

Článek

V sobotu bylo ve Ski areálu v Orlických horách nezvykle živo. Bylo možné se potkat s vládcem hor, s princi a princeznami, šašky, harlekýny v doprovodu kolombín, čaroději a mágy, ale i s řemeslníky a venkovany, bytostmi z bájí, z pozemského světa i vesmíru, příslušníky sci-fi, s převleky všemožných zvířátek, prostě se vším, co fantazie dovolila.

Po ranní lyžovačce pro obyčejné smrtelníky na sjezdovkách pokrytých ještě přibližně 50 cm technického sněhu, byl na červené sjezdovce ve 14 hodin slavnostně odstartován poslední závod sezony s názvem Bafuňářský. Tento závěrečný lyžařský sjezd trati se záludnými překážkami a bary je určen pouze pro maskované závodníky. Toho, kdo neskončí nějakým karambolem na trati, čeká v cíli jako pozdrav jara 50 centimetrů hluboká laguna.

Po úspěšném přejezdu napříč skicentrem je na závodníkovi, zda se rozhodne poslední překážku v podobě jarního jezírka zdolat, či závod ukončí bez hrozby koupele. Odvážní, zkušení borci dokážou přeletět se suchými lyžemi až na druhý břeh, jiní s opatrnou rychlostí obvykle skončí v tůňce laguny. Nevadí i smích dokáže zahřát, zejména mohutný halas přihlížejících diváků. Celé odpoledne tak patří akrobatickým výkonům mladých i starších mužů a žen radostí vyskakujících nad nečekaným výkonem i namočeným smějícím se nešťastníkům.

Na všechny pak čekala restaurace Skirest s příjemnou atmosférou a občerstvením. Na závěr večera přijela kapela Těžká doba z Ústí nad Orlicí, která přítomné potěšila oblíbenými melodiemi a mnohé roztančila až do samotného svítání.

Reklama

Výběr článků

Načítám