Hlavní obsah

Badmintonová liga čtyřher: další šance pro ty, kteří se chtějí hýbat

Novinky, Michaela Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od letošního října budou moci všichni sportovní nadšenci vzít rakety, svého kamaráda a zahrát si ve zbrusu nové badmintonové lize čtyřher. Právě nyní se rozjíždí nový projekt amatérské sportovní VAŠÍ LIGY, kterou v tuzemsku hrají téměř dva tisíce sportovců.

Foto: Michaela Nováková
Článek

„Otevíráme možnost těm, kteří předtím nechtěli hrát sami,“ vysvětluje výhodu oproti klasickým singlům pražský organizátor Jakub Hojer. Ten má na starosti nejenom nově otevřené badmintonové čtyřhry, ale také ligy všech sportů. Ligu můžete hrát i v beach volejbalu, tenise či squashi a také v sedmi dalších městech České republiky.

Liga funguje poměrně jednoduše a podle slov Jakuba je také úplně pro všechny. Přihlásit se do ní může každý, kdo se chce pravidelně hýbat a je jedno, na jaké je úrovni.

„Vždy dám hráči kontakt na čtyři soupeře a ten si přes náš jednoduchý webový systém domluví zápasy,“ říká Hojer a dodává: „Je to na každém hráči, ale většina našich zápasů se v porovnání s jinými ligami odehraje.“ K odehrání všech zápasů je zapotřebí dobrý motivační systém i pravidelné odměňování hráčů bez skrečů a ten prý ve VAŠÍ LIZE mají.

Ve VAŠÍ LIZE je možné si vybrat ze tří sezón;  podzimní, zimní a letní. Ta podzimní začíná již 5. října a pro ty, jež chtějí okusit badmintonové čtyřhry zatím nezávazně, je zde turnaj všech úrovní, který se koná 27. září, a to v Praze i v Brně.

Pro sportovce, kteří si vyberou mezi dalšími sporty, připravují organizátoři ligy v průběhu roku turnaje a dokonce i běhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám