Hlavní obsah

Autovraky dočasně putovaly do technických služeb

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině posledního červencového týdne uskutečnily Technické služby Města Kralupy první odvoz vytipovaných nepojízdných vraků z kralupských ulic.

Foto: Martin Tlustý

Multifunkční náklaďák Iveco, toho času opatřený mechanickou rukou, je novým užitečným pomocníkem Technických služeb Města Kralupy nad Vltavou.

Článek

Nový oranžový nákladní vůz Iveco opatřený mechanickou rukou v první fázi odvozů prozatím naložil a odvezl 6 osobních vozidel, která dlouhodobě bez pohybu parkovala na veřejných komunikacích v kralupské čtvrti Lobeček.

Všechna vozidla působila zašlým dojmem, byla pokryta prachem a na vozovce pod nimi byl již často značný nepořádek. Valná většina z nich byla na první pohled silničního provozu nezpůsobilá, často chyběly stěrače, zpětná zrcátka, různé části karoserií, pneumatiky, celá kola nebo SPZ.

Před naložením byla u každého předem vytipovaného vozidla detailně sepsána jeho vnější i vnitřní viditelná poškození nebo evidentně chybějící části. Poté následovala důkladná fotodokumentace.

Jakmile bylo vozidlo naloženo, na místo jeho posledního stání vzápětí dorazil zametací stroj, který smetl a odsál naváté listí, prach i další možné nečistoty. V případě uniklého paliva nebo olejových náplní byl ve finále úklidu použit sorbent.

Všech šest aktuálně odvezených vraků z Lobečku bylo deponováno do areálu Technických služeb Města Kralupy. Případní majitelé těchto vozidel nebo jejich zákonní zástupci se zde mohou ve lhůtě dvou měsíců dodatečně přihlásit, a to prostřednictvím specialistů na zábor veřejného prostranství majetkového odboru městského úřadu v Kralupech.

Reklama

Výběr článků

Načítám