Hlavní obsah

Autorka Žítkovských bohyní Kateřina Tučková bude mít autogramiádu v divadle ve Zlíně

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autorka bestselleru Žítkovské bohyně a držitelka řady prestižních literární ocenění Kateřina Tučková bude v sobotu 12. dubna před stejnojmenným představením v Městském divadle Zlín podepisovat knihy. Autogramiáda začíná v 18.00 ve foyer.

Foto: Zdeněk Němec

Kateřina Tučková po premiéře Žítkovských bohyní.

Článek

„Vstup na autogramiádu není podmíněn koupí vstupenky – ty už ani nejsou k dostání. Představení je vyprodané, podobně jako ostatní dubnové reprízy,” upozornila šéfka vnějších vztahu divadla Vladimíra Dvořáková.

Dramatizace Žítkovských bohyní, které se chopil někdejší umělecký šéf zlínského divadla divadla Dodo Gombár, je ve Zlíně na repertoáru od 1. března. Kateřina Tučková si nenechala ujít už premiéru. „Všechny ty postavy se mnou žily na papíře tři roky, co jsem knihu psala. Teď ožily opravdu. Jsem dojatá, bylo to fantastické,” řekla po představení.

Na autogramiádě budou za zvýhodněnou cenu ke koupi i knihy, které poskytlo nakladatelství Host Brno.

Žítkovské bohyně nejsou prvním románovým počinem Kateřiny Tučkové. Předcházela jim Montespaniáda (2006) a Vyhnání Gerty Schnirch (2009), za které získala cenu Magnesia Litera – Knižní klub Cena čtenářů a byla nominována na Cenu Josefa Škvoreckého, Magnesii Literu za prózu a Cenu Jiřího Ortena.

Žítkovské bohyně vydala v roce 2012. Kniha získala Cenu Josefa Škvoreckého, cenu Český bestseller, opět i Literu – Kosmas cenu čtenářů a Cenu čtenářů České knihy. Kateřina Tučková je nejprodávanější českou autorkou roku 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám